Ljubav i veze
0

Kakve su žene bile idealne prije 70 godina

Sarajevo-x.com
Ona nikad ne stavlja crveni lak na nokte i ne kupuje ništa prije nego što se posavjetuje sa svojim mužem. I hladna stopala uvijek drži na svojoj strani kreveta. Ovo su samo neke od karakteristika žena koje su 1939. smatrane idealnim, a do kojih se došlo iscrpnim anketiranjem i istraživanjem javnog mnijenja.

Ispitanici su bili muškarci koji su na postavljenoj skali davali pluseve i minuse karakteristikama i vrstama ponašanja koja su im ponuđena.

Uvjerit ćete se da se u zadnjih 70 godina ono što muškarci vole i ne vole nije mnogo promijenilo.

Na navedenoj listi žena gubi mnogo poena ako joj treba dugo da se spremi za krevet, a posebno ako, ne daj bože, muškarac zaspi čekajući je. I tada su bili vrlo važni puni stomaci, tako da su žene dobijale mnogo poena ako su na vrijeme stavljale obroke na sto.

Ostale stvari su bile očekivane: veoma dobar smisao za humor, urednost i dopuštanje mužu da spava duže nedjeljom.

Neke od negativnih strana koje i danas prave probleme u braku su flert s drugima te sumnjičavost i ljubomora.

Ipak, na listi je nekoliko stvari koje današnjem muškarcu i nisu toliko bitne. Naprimjer, da li žena ima rupu na čarapi ili da li je zašila rupu na njegovim. Današnjem muškarcu je lakše otići i kupiti novi par čarapa.

Takođe, neće mu biti toliko važno je li se za doručkom pojavila u ogrtaču.

Muškarac iz 1939. godine imao bi poteškoća da nađe pozitivne karakteristike današnje žene. Naprimjer zato što bi se većina njih dobro nasmijala kad bi im muževi rekli da ih moraju pitati prije nego išta kupe u prodavnici.

Test koji predstavlja Daily Mail kreirao je doktor George Crane koji je pisao i novinsku kolumnu "The Worry Clinic", a testovi su mu pomagali u određivanju savršeno kompatibilnog para u svojoj agenciji za povezivanje parova.

"Mnogi koji danas čitaju ovaj članak misle da je smiješan i staromodan," kažu autori koji su objavili članak u Monitor Online-u. "Pa iako su mnoge metode prevaziđene i standardi promijenjeni, neke od njih se i dalje koriste u povezivanju parova."

Ne postoji ekvivalentan test za skaliranje osobina muškaraca iz ovog perioda, ali je ženama bilo dozvoljeno da odgovaraju na određena pitanja kako bi "pronašle način da poboljšaju svoje ponašanje".