Ljubav i veze
0

Kako se zabavljati sa radoholičarom

Sarajevo-x.com
Zaboravio je vaš rođendan jer je imao važan sastanak ili nije mogao doći po vas na aerodrom jer je bio usred važnog projekta? Iako znate da ovo nije prihvatljivo ponašanje, srce vam govori "On je onaj pravi!".

Normalno je da želite najbolje za sebe i njega i bitno je da naučite kako se nositi sa osobinom koju svaki radoholičar ima, a to je da je posao na prvom mjestu. Slijedite ove savjete i izvucite najbolje iz vaše veze.

Za prevazilaženje problema u vezi s radoholičarom prije svega morate imate mnogo razumijevanja i strpljenja.

Pustite ga da se fokusira

Neka sve vrijeme dok radi bude u stanju da se tom poslu maksimalno posveti. Ne uznemiravajte ga pozivima, SMS porukama ili drugim načinima na koje tražite potrebnu pažnju.

Pokažite razumijevanje

Objasnite mu da razumijete koliko mu njegov posao znači, ali mu i dajte do znanja da ste zabrinuti zbog njegovog prevelikog angažmana. Kažite mu da to nije dobro za njegovo zdravlje i podsjetite ga da svakome treba odmor, poneka večera uz svijeće i momenti kada se iskre ponovo zapale. Na kraju krajeva, mora jesti, ako ništa drugo.

Prekinite ga s kafom

Jednom u toku njegovog rada dokasno donesite kafu i predložite mu kratki odmor. Tako ćete pokazati da vam je stalo do njega. Ipak, ne zadržavajte se predugo da mu ne biste smetali. Takođe, neka posjete ne budu prečeste jer bi on mogao pomisliti kako ga provjeravate.

Izađite s prijateljicama

Provedite noć vani s društvom i dobro se provedite dok on radi. Vama će biti lakše što ste konačno vani u petak naveče, a i on će osjećati manju krivicu što vas nije izveo.

Budite nezavisni

Dajte mu do znanja da ste samostalna žena i da vam ne treba neko ko će vas "vući za ruku". Tako će vas više poštovati.