Ljubav i veze
0

Kako se zabavljati sa najboljom prijateljicom

Sarajevo-x.com
Iz zaljubljenosti u najbolju prijateljicu može se razviti veoma komplikovanu situaciju. S jedne strane, znate da u najbolje prijatelje možete imati puno povjerenje, dok s druge, učiniti prvi korak i početi se zabavljati može biti izuzetno komplikovano. Stoga vam ovaj put donosimo savjete kako najlakše početi se zabavljati sa najboljom prijateljicom.

Stvoriti intimnu atmosferu

Potrudite se da napravite što ugodniju intimnu atmosferu između prijateljice i sebe i pokušajte se malo više udaljiti od ostalih prijatelja. Ukoliko više vremena provodite s njom, ona može steći dojam da ste zainteresovani, bez potrebe da joj išta direktno predložite. Ovo vam može pružiti mogućnost da se predomislite, a da ne narušite prijateljstvo ako ona već ne pokaže zainteresovanost. Predložite joj izlet u prirodu, večeru za dvoje ili jednostavno razgovor uz kafu.

Učiniti korak dalje

Učinite korak dalje ukoliko vidite da vaša prijateljica uživa u vremenu provedenom s vama. Iskoristite prednost zato što ste njen najbolji prijatelj i ne morate naknadno zakazivati sastanak. Upitajte je želi li vam se pridružiti na plesu u nekom klubu. Tako najbolje možete ispitati situaciju.

Ocijeniti situaciju

Najbolje bi bilo da najprije ocijenite situaciju. Nakon toliko vremena provedenog zajedno i nakon ostvarenih fizičkih kontakata, trebali biste znati ocijeniti da li je vaša prijateljica zainteresovana za nešto više. Ukoliko imate predosjećaj da bi ona željela zabavljati se s vama, potrebno je samo učiniti prvi korak.

Ostvariti fizički kontakt

Važno je iskoristiti romantični momenat i zadržati ruku malo duže na njenoj ruci ili se primaći djevojci kako biste je poljubili. Ukoliko se ne osjećate ugodno i ne čini vam se da bi to bilo dobra ideja, porazgovarajte sa prijateljicom. Iskreno joj recite koliko ste uživali u vremenu provedenom s njom i da biste se željeli zabavljati s njom.