Ljubav i veze
0

Kako se odljubiti?

Sarajevo-x.com
Šta učiniti kada vam se svidi osoba, sa kojom uopšte nemate ništa zajedničko? Imate različite ukuse, stavove i karakter, ili možda ova osoba jednostavno nije dobra za vas. Ako imate sličan problem, pročitajte par savjeta objavljenih na Internetu.

Korak 1: Nemate ništa zajedničko? Pozovite svog partnera ili partnericu da radite nešto zajedno, ali nešto što se toj osobi sigurno neće svidjeti. Nakon toga ga/nju pitajte, šta misli o zajedničkom događaju. Ne postoji ništa odbojnije od toga da neko ima loše mišljenje o stvarima, koje vi zapravo obožavate.

Korak 2: Napravite listu mana, za koje znate da ova osoba posjeduje, i onda zamislite da živite s tim manama do kraja vašeg zajedničkog života.

Korak 3: Pobjegnite negdje. Nemojte zvati, pisati, slati e-mailove, a u međuvremenu se zabavljajte i upoznavajte druge ljude. Sigurno će se naći neko, zbog koga će vam opet klecati koljena.

Korak 4: Nemojte biti opsjednuti. Kada je neko daleko od naših očiju, znamo ga zamišljati boljim nego što jeste. Svaki put kada pokušate razmišljati o toj osobi, nađite neki zadatak koji će vam odvući pažnju. Okupirajte se nečim. Nađite novi hobi, otiđite na odmor i uživajte u sebi i svom zivotu.

Korak 5: Prekinite sve veze. Ponekad ljudi ostaju u dobrim odnosima, jer žele imati mogućnost ponovnog obnavljanja veze. Ne činite to, u redu je prekinuti odnose sa ljudima, koji utječu loše na vaš život. Kada vas ta osoba pokuša kontaktirati, ne javljajte se i ne osjećajte grižnju savjesti. Nemate se čega stidjeti i nemate šta objašnjavati. Činite ono što je najbolje za vas.

Korak 6: Uključite svoje prijatelje i ispričajte im neku posebno neugodnu situaciju koju vam je priredio sadašnji partner ili partnerica. Onda sjedite i poslušajte istu priču iz njihove perspektive. Sigurno ćete se vrlo brzo složiti sa njima.