{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako se nositi sa narcisoidnim partnerima

S
21.3.2008. u 12:24
0
0
Kako se nositi sa narcisoidnim partnerima
0
Kako se nositi sa narcisoidnim partnerima
U grčkoj mitologiji, Narcis utjelovljuje lik zgodnog mladog muškarca, koji zbog odbijanja nimfe Echo, dobiva strašnu kaznu da se zaljubi u svoj odraz. Danas, u psihologiji, narcisoidnost predstavlja poremećaj ličnosti gdje je osoba potpuno zaljubljena u samu sebe. Ukoliko vaš partner posjeduje ovu destruktivnu osobinu, u nastavku možete pročitati stručne savjete kako se izboriti s tim, koje smo za vas prikupili na Internetu.
Postavite granice. Odlučite koje ste njegove zahtjeve spremni prihvatiti i koliku žrtvu ste spremni podnijeti. Ostanite pri svojoj odluci.

Konverzacija koja teče u samo jednom smjeru mora se ograničiti. Odlučite koliko dugo vremenski želite slušati njegov/njen monolog. Budite smireni, ali i uporni u svojim namjerama.

Nemojte da vas grize savjest. Narcisoidne osobe se često koriste ucjenama, kako bi krivnju prenijeli sa sebe na druge osobe. Recite dosta njegovim/njenim ucjenama. Ako želite izaći na kraj sa narcisoidnim partnerom, treba da vam bude jasno, da takve osobe prvenstveno misle na sebe, pa tek onda na na svoje okruženje.

Kada se posvađate sa narcisoidnim partnerom pokušajte ostati smireni. Morate znati kada je vrijeme da okončate tu tešku ljubavnu vezu. Izaći na kraj sa narcisoidnom osobom nije nimalo lagano, jer oni konstantno pokušavaju umanjiti vrijednost ljudi u njihovom okruženju. Bijes koji osjećate, vrlo lako se može prenijeti i u vaš novi ljubavni odnos.

Ukoliko stvari ne postanu bolje, najbolje je što prije okončati ljubavnu vezu u kojoj vas guši ego vašeg partnera.

Prvi BH Sajam vjenčanja

21.03.2008. u 11:10
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: