Ljubav i veze
0

Kako se ljubiti bolje

Sarajevo-x.com
Ljubite strastveno i redovno, to je dobro za vaš brak i zdravlje. Ljubljene otklanja bakterije iz vaših usta, dodatno proizvodi pljuvačku, pomaže u gubljenju kalorija, otklanja stres, rezultati su Inidana University School of Medicine.

Ali ljubiti jednu osobu iznova i iznova može postati predvidljivo. Slijede savjeti, koje smo pronašli za vas na internetu, kako da vratite iskru strasti vašim poljupcima.

Osvježiti dah

Samo što su partneri dugo u vezi, ne mora značiti da se higijena treba izostaviti. Partneri se trebaju osjećati ugodno jedno pored drugog, ali to ne znači da ijedno treba da “pati”. Potrebno je oprati zube, riješiti se ostataka (i zadaha) crvenog i bijelog luka, ili začinjene hrane, i provjeriti kakav je zadah. Misliti dalje od usana

Istina je da usne imaju nervne završetke koji čine da ljubljenje uzbudi i “protrese” osobe koje se ljube. Međutim, ne treba se ograničiti samo na usne partnera. Treba ljubiti i ušnu resicu i vrat, itd.

Ponekad je dobro ugristi

Oni koji blago gricnu donju usnu partnera najčešće budu nagrađeni. Blago “cuclanje” gornje ili donje usne tokom nekoliko sekundi također nije loša ideja. Kružiti usnama

Jezikom treba prelaziti preko gornje i donje usne u neprekinutom kružnom toku.

Koristiti ruke mudro

Za vrijeme ljubljenja, dobro je prstima i dlanovima dodirivati obaze partnera, čvrsto držati partnera u zagrljaju ili rukama prelaziti preko donjeg dijela leđa. Bitno je prepustiti se tijelu da vas vodi.

Trenirati jezik

Jezikom kružiti oko partnerovog jezika je uvijek dobra ideja. Krajem vašeg jezika treba dodirivati početak partnerovog. Naravno, ne treba pretjerati i jezikom dodirivati dubinu usta, nikome to nije ugodno.

Doći do zraka

Bitno je doći do zraka kako niko ne bi pao u nesvijest, a oboma se podjednako pruža šansa da progutaju pljuvačku, kako poljupci ne bi bili “prevlažni”, što zna biti gadno.