Zagrijte strasti
8

Kako rasplamsati ljubavni život: 13 neseksualnih načina za poticanje partnera

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Većinu vremena smo toliko zauzeti da i predigru ponekad doživljavamo kao obavezu. Evo savjeta koji će "zagrijati" strasti.

Vjerovali ili ne, postoje neki prilično jednostavni načini kako potaknuti želju svojih partnera, a da ih ni ne dodirnete. Najteži dio priče je zapamtiti ove savjete i početi ih primjenjivati. A onda ćete rasplamsati strasti kad god to poželite, piše Medium.

  1. Očekuje se da kažete "volim te". "Sviđaš mi se" će učiniti da se ona osjeća kao da je s prijateljicom.

  2. Pozovite ga na ručak. Dođite po njega, umjesto da se sastanete negdje. Tako ćete pokazati da vam je stalo do njega i da vam nije teško zbog toga prijeći neki kilometar više.

  3. Nasmijte joj se kad god uđe u sobu. Time ćete pokazati da ste sretni što ju vidite, da vam je i dalje privlačna i da vam je nedostajala, ma koliko kratko bili razdvojeni.

  4. Dajte mu kompliment prije nego što ode na posao. Zbog toga će se osjećati samouvjereno po pitanju svog izgleda. U vezi je važno izraziti mišljenje o tome kako se oni odijevaju.

  5. Pogledajte zajedno neki film na laptopu, to je sjajan način da se ponovo povežete nakon napornog dana ili tjedna. Blizina i tišina govore mnogo.

  1. Takmičite se s njim u aktivnostima na otvorenom i dajte sve od sebe. Vaša izdržljivost podsjetit će ga na vašu snagu i moć.

  2. Donesite joj nešto s poslovnog puta. Bit će sretna što ste mislili na nju iako ste bili veoma zauzeti.

  3. Kad izađete s prijateljicama, pošaljite mu simpatičnu poruku da ćete se brzo vratiti. A onda se vratite nekoliko minuta ranije i pokažite mu da cijenite vrijeme koje provodite zajedno.

  4. Recite nešto lijepo o njoj pred drugima. To pokazuje da se ne bojite pokazati koliko ju volite pred prijateljima ili porodicom.

  5. Ovo je možda malo škakljivo zato što bi moglo ugroziti njegov ego. Popravite nešto za što je on rekao da će se pobrinuti. Bit će ponosan na vas, jer ste to učinili i skinuli jednu stavku s njegovog popisa obaveza.

  6. Dogovorite večeru s njom i pobrinite se za sve, uključujući djecu. Time pokazujete da je razumijete i priznajete da joj treba malo odmora.

  1. Naučite raditi njegov omiljeni koktel. Tražit će ga povremeno, a ostalo je historija.

  2. Pustite neku od njenih omiljenih pjesama dok se opuštate kod kuće. Bit će joj drago što obraćate pažnju na to što joj se sviđa.

Svi ovi postupci su provjereno zavodljivi. Važno je odvojiti vrijeme da jedno drugom pružite ono što želite prije spavaće sobe. To će vam dati vremena i energije usredotočiti se na potrebe partnera u spavaćoj sobi, u koju ćete otići puni pozitivne energije koja budi romantiku i strast.