|

Kako probuditi strast u braku nakon rođenja djeteta

Kako probuditi strast u braku nakon rođenja djeteta
0
S
Sarajevo-x.com
12.2.2011. u 22:10
15
komentara
0

dijeljenja
Kako probuditi strast u braku nakon rođenja djeteta
Vjerovatno i sami primjećujete da briga za dijete "ubija" strast u vašem braku. Zbog toga je potrebno poduzeti neophodno korake kako brak ne bi postao dosadan, a vaša voljena osoba postane samo cimer. Kako biste probudili ljubav i strast u vašem braku, preporučuje se da slijedite nekoliko korisnih savjeta.
Ključ strasti bi mogao biti u vašem izgledu. Preispitajte se da li se dovoljno trudite da izgledate najbolje što možete. Cilj je da privučete pažnju vašeg bračnog druga i da shvati da se još uvijek trudite izgledati lijepo i to samo za njega ili nju.

Zajednički izlasci nisu namjenjeni samo mladim parovima i mladencima. Izlasci su također korisni parovima koji trebaju malo vremena za sebe. Uvijek će se naći neko ko može pričuvati vaše dijete nekoliko sati. Za to vrijeme vi možete isplanirati zajednički izlazak, romantičnu večeru i slično. Ukoliko nemate priliku izaći van svog doma, to ne treba da bude prepreka. Romantična večer se može organizovati i u vašem domu. Ugodno vrijeme možete provesti kada vaše dijete zaspi.

Ukoliko u braku nema seksa, taj brak je definitvno ugrožen. Seks je veoma važan dio veze. Ukoliko ne vodite ljubav sa svojim partnerom ili partnericom, on ili ona će zadovoljstvo potražiti na drugom mjestu. Stoga, potrudite se da nađete vremena za intimne trenutke sa voljenom osobom, nosite seksi rublje, eksperimentišite, koristite čokoladu, šlag, uradite sve što je potrebno kako bi oboje bili zadovoljni.

"Nivo hormona varira u periodu nakon poroda, a dojenje rezultira gubitkom libida. Izuzetno je važno da bračni par nakon rođenja djeteta probudi strast. Seksom se stvara intimnost koja je najvažniji faktor romantične veze", rekla je indijska psihologikinja Rachna Kothari.

Prioritet treba biti na roditeljima, pa onda na djetetu. Dijete je sretno samo onda kada su sretni i njegovi roditelji, jer je i ono plod njihove strasti i ljubavi.

Cvijeće, pokloni i iznenađenja trebaju postati navika. Vaš partner ili partnerica trebaju osjetiti da su voljeni. Povremeni pokloni, ljubavne poruke, masaže, doručak u krevetu i drugi znaci pažnje, uveliko će doprinijeti vašoj vezi i ponovo rasplamsati strast među vama.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...