Ljubav i veze
0

Kako probiti led na prvom izlasku

Sarajevo-x.com
Neugodne situacije poput nedostatka tema za razgovor nisu svojstvene samo tinejdžerima koji "nemaju iskustva" na tom polju. Mnoge "odraslije" osobe koje su imale bezbroj spojeva još uvijek imaju problema prilikom prvog izlaska i ne znaju kako se ponašati. Neugodne šutnje i neželjeni događaji ne moraju biti sastavni dio prvog izlaska.

1. Odaberite aktivnost koja će vam pružiti teme za razgovor Filmovi, koncerti i predstave nisu baš najbolji izbor jer nećete imati mnogo vremena za konverzaciju. Ipak, izložbe, muzeji i festivali otvorenog tipa mogu biti pun pogodak, ako ste oboje zainteresirani za takve aktivnosti. Ako uživate u sportu, možete otići na utakmice. Naravno, prijedlog iznesite osobi s kojom izlazite jer možda joj se ta opcija i ne svidi.

2. Šalite se Imajte granicu u šalama, a ako baš volite biti humoristični onda se definitivno nemojte šaliti na račun osobe s kojom ste izašli ili na račun drugih ljudi. Neka humor bude uopšten, a ismijavanje preskočite. Humor na vlastiti račun je dozvoljen ukoliko ne pretjerujete.

3. Postavljajte pitanja Ljudi se često zanesu i počnu pričati samo o sebi. Postavljajte pitanja kako bi se osoba s kojom ste izašli osjetila željeno. Ne zadirite previše u intimu jer ćete se dovesti u neugodnu situaciju. Općenita pitanja o interesima i hobijima su dobrodošla.

4. Imajte rezervni plan U slučaju da konverzacija postane zaista nepodnošljiva (bolje rečeno, ako zaista nemate o čemu pričati), prije nego krenete na spoj smislite dva pitanja koja će potaknuti dalju konverzaciju. Pitanja poput omiljenih filmova, knjiga ili putovanja bit će sasvim u redu.

5. Ne budite negativni Ako se non-stop žalite ne očekujte dobar ishod. Ne morate ići protiv sebe ukoliko ste po prirodi "mrgud", ali pokušajte izbjegavati negodovanje. Održite konverzaciju pozitivnom.

6. Slušajte Nemojte se praviti da slušate već zaista slušajte. Informacije koje dobijete bit će vam od koristi. Uz postavljenje pitanja, ovo je jedna od najvažnijih stvari kada je riječ o prvom izlasku.