Ljubav i veze
0

Kako prići osobi

Sarajevo-x.com
Svi smo imali priliku vidjeti tipa koji bez ikakvih problema prilazi djevojci ili grupi djevojaka i spontano započinje razgovor. Nije nimalo jednostavno odvažiti se i zapodjenuti razgovor sa nepoznatim ljudima i zadržati ležernost, posebice kad želite ostaviti snažan utisak na osobu koja vam se sviđa. Na Internetu smo za vas pronašli savjete kako da sa samopuzdanjem ostvarite komunikaciju sa osobom koja je pobudila vaše interesovanje.

1. Higijena i odjeća

Osobna higijena je veoma bitna, kao i odjeća kojom svakako ostavljate željeni utisak. Cilj je nikoga ne preplašiti ili odbiti izgledom.

2. Zanemariti šta drugi misle

Nije važno šta bilo ko misli o vama. Ono što bi neko mislio o vama svakako ne treba biti vaš problem. Vi ste onakvi kakvi ste i prihvatite to.

3. Opustiti se

Lako je nekome reći da se opusti, pogotovo ako je on apsolutno prestravljen. Ipak, treba imati na umu da je samopuzdanje afrodizijak.

4. Ne odugovlačiti

Bitno je ne odugovlačiti. Priđite joj direktno ili sa strane. Nikako se ne prikradajte iza leđa. Cilj vam je ostvariti komunikaciju, nikako uhoditi ili prestravljivati.

5. Potaknuti na razgovor

Važno je dati opasku, ispričati priču ili tražiti njeno mišljenje. Ovo bi trebao biti dovoljan podsticaj daljem odvijanju razgovora.