Ljubav i veze
0

Kako preživjeti vezu na daljinu

Sarajevo-x.com
Kada se parovi suoče sa vezom na daljinu, bilo planirano ili potpuno iznenada, jako je važno fokusirati se na krajnji cilj: ljubav i zajedničku budućnost. Veza na daljinu može, uz malo truda i strpljenja, sasvim normalno funkcionirati, a kako saznajte u nastavku.

Definirajte vlastite potrebe

Međusobno razumijevanje, kada su u pitanju vaše potrebe i potrebe vaše voljene osobe, svakako će biti dobra priprema za ono što vas očekuje u vezi na daljinu. Iskreno kažite jedno drugome šta tačno očekujete i šta je potrebno kako bi takva veza normalno funkcionisala. Jednom kada su očekivanja izašla na vidjelo, svaka osoba može procijeniti da li to odgovara njenim potrebama, načinu razmišljanja i načinu života.

Odredite krajnji vremenski rok koji možete podnijeti

Obavezno odmah izračunajte koliko dugo ćete biti razdvojeni, inače će frustracije samo rasti. Mnogo će vam biti lakše čitavu situaciju prebroditi ukoliko znate da je riječ o privremenim okolnostima, a ne o nečemu što će trajati zauvijek. Postavite krajnji vremenski rok, koji ćete moći podnijeti i sigurno ćete lakše disati.

Gajite bezuslovno međusobno povjerenje

Vjerujte jedno drugome potpuno. Ovo je jedan od ključnih faktora u bilokojoj vezi, ali činjenica je da nedostatak povjerenja najviše ugrožava ljubavnu vezu na daljinu. Bez iskrenosti i međusobnog povjerenja vaša veza je osuđena na propast. Zato, kada pristanete na vezu na daljinu, morate biti svjesni da je povjerenje u vlastitog partnera ili partnericu osnova uspješne veze.

Redovno komunicirajte o svakodnevnim dešavanjima

Važna je i redovna komunikacija sa voljenom osobom. Raspravljajte o svakodnevnim dešavanjima u vašem životu, te se vaš dragi/draga neće osjećati izolovanim. Pričajte o svemu što se dešava sa vašim prijateljima i porodicom, te šta sve planirate u budućnosti. Bliskost i opuštenost u vezi još će vas više približiti jedno drugome, iako ste možda hiljadama kilometara daleko.

Unesite dašak romantike u vašu vezu

Učiniite nešto romantično, kad već ne možete biti zajedno. Voljenoj osobi pošaljite romantične čestitke, ljubavna pisma ili pjesme. Iako fizički niste zajedno, možete mnogo toga učiniti kako bi jedno drugome pokazali koliko se volite. Možete mu/joj čak poslati video snimku u kojoj izražavate svoja najintimnija osjećanja i želje. Ovako ćete pobijediti udaljenost između vas.

Svaki zajednički trenutak provedite u ljubavi, a ne u svađi

Kadgod budete imali priliku da vidite voljenu osobu, pametno iskoristite svaki zajednički trenutak koji imate. Razmijenite intimne misli i želje, kad već možete uživo vidjeti i dotaknuti jedno drugo. Fizički kontakt je veoma dragocjen u ovakoj vrsti ljubavnih veza, jer ga vrlo rijetko možete ostvariti. Poslušajte ovaj savjet i iskoristite svaku sekundu zajedničkog druženja.