Kako preživjeti prvi sastanak sa djevojkom

S
Sarajevo-x.com
22.1.2010. u 20:28
0
24
Kako preživjeti prvi sastanak sa djevojkom
0
Kako preživjeti prvi sastanak sa djevojkom
Ne razumijete zbog čega se vaš prvi sastanak sa djevojkom bude i posljednji? Onda slijedite savjete koje je pripremio Daily Telegraph. Samo zapamtite da trebate biti pristojni, učiniti da se osjeća specijalnom i na putu ste da ostvarite uspjeh.
1) Ignorišite sve online savjete za izlaske

Iako ovo zvuči paradoksalno, znate na šta se misli. Nemojte slušati savjete tipa "Želite naučiti kako spavati sa 173 žene u toku 48 sati?" i slično tome.

2) Izgledajte pristojno

Iako nije baš muški posvećivati mnogo pažnje izgledu, ipak se trebate barem malo potruditi oko toga kako ćete izgledati na prvom sastanku sa djevojkom. Ni pod koju cijenu ne smijete hodati sa mrljama od hrane na odjeći. Prijateljice i rodice su vrlo korisne kada je biranje odjeće u pitanju. Iz nekog razloga, ženama je obuća izuzetno važna, pa pokušajte nabaviti novi par tena ili cipela.

3) Postavljajte pitanja

Muškarci na izlascima sa djevojkama teže suprotnostima: ili neprekidno pričaju ili šute kao zaliveni. Nijedna od tih varijanti nije idealna. Morate biti obzirni i učiniti je da se osjeća kao da ste zainteresovani za nju (kao što jeste). Svakome trebamo malo pažnje. Pitajte je čime se bavi, šta voli, kakve su joj ambicije.

4) Sakrijte svoje opsesije

Naravno da trebate biti iskreni, otvoreni, ali djevojku nemojte gnjaviti sa svim podacima koje znate, poput sastava vašeg omiljenog fudbalskog tima iz 1987. godine.

5) Počnite vježbati

Ovo ne znači da trebate nabaciti mišiće za dvije sedmice ili ništa slično tome. Ne brinite o proteinima i ličnom treneru. Govorimo o zdravom razumu: vježbanje će vas učiniti sretnim, ako ste sretni imate više samopouzdanja što znači da ćete biti privlačniji. Nivo vježbanja zavisi od vas, a dobar početak bi bile šetnje dva puta sedmično ili trčanje na kraćim dionicima. I da, prestanite pušiti.

6) Odredite ciljeve

Da li želite partnera za cijeli život ili nekoliko mjeseci zabave? Odlučite šta želite i budite iskreni ako vas to djevojka pita. Naravno da ne savjetujemo da vam prva rečenica bude da želite djecu. I ako ne znate šta želite, recite to.

7) Odredite mjesto sastanka

Ili radije odaberite dvije lokacije. Jedna je mjesto gdje ćete upoznati svoju eventualni partnerku za prvi izlazak, a drugo je mjesto gdje ćete je odvesti. Danas to ne mora biti ni stvarno mjesto, s obzirom na sve više stranice za društveno umrežavanje. U realnom životu, neka to bude hobi u kojem uživate, poput časova plesa i stranih jezika. Provjerena opcija je i izlazak vani sa prijateljima.

8) Naučite plesati ili barem budite voljni da plešete


Iako izgleda ponižavajuće, ples je nekim ženama vrlo važan. Ne morate biti briljantni, ali uzmite nekoliko časova kako bi naučili koordinisati svoje tijelo, pa bi cjelokupno iskustvo moglo biti manje bolno.

9) Budite strpljivi

Ne budite napadni, ne očekujte seks i ne ništa ne radite prebrzo. Budite džentlmen i sve će biti uredu.


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: