{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako preboljeti neuzvraćenu ljubav?

S
18.3.2008. u 09:41
1
1
Kako preboljeti neuzvraćenu ljubav?
1
Kako preboljeti neuzvraćenu ljubav?
Biti zaljubljeni u nekoga, ko nam ne uzvraća ljubav, može biti bolno iskustvo. Na Internetu smo pronašli neke korisne savjete, koji će vam pomoći da lakše prebolite ovakvu situaciju, te nastavite dalje sa svojim životom.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prihvatite činjenicu da vaša ljubav nije uzvraćena. Osoba za koju vi nešto osjećate, nema iste osjećaje za vas. Dok god živite u nadi da postoji šansa za vas dvoje, nikada nećete moći nastaviti dalje sa svojim životom.

Uvijek postoji razlog zašto ljubav nije uzvraćena. Pokušajte razumjeti razloge zbog kojih je vaša ljubav neuzvraćena - to će vam pomoći da prebolite situaciju i shvatite da niste jedno za drugo.

Ostanite pozitivni. Ne dopustite da negativnost prepriječi put u nalaženju nekoga ko će vas voljeti. To će vas navesti da budete ljuta i nesretna osoba.

Nemojte puno razmišljati o osobi u koju ste zaljubljeni. Provedite više vremena sa porodicom i prijateljima, te ljudima koji vas vole.

Pokušajte biti što više okupirani nečim.
Nađite sebi što više hobija. Ako već nemate hobi, postoji veliki izbor hobija među kojima možete izabrati nešto što će vam odgovarati.

Podsjetite sebe na svoje najbolje kvalitete. Samo zato što niste prihvaćeni od jedne osobe, ne znači da niste dobra osoba. Mislite u tom pravcu, koliko je god više moguće.

Izlazite s drugim ljudima. U početku može biti teško, jer vaše srce pripada drugoj osobi, ali najgore što vam se može desiti jeste da upoznate nekoga ko će vam se sviđati, i ko će isto to osjećati za vas.

Cijenite sebe. Shvatite da ne trebate nikoga ko bi vas trebao vrjednovati, te da ste divna osoba kakva ste bili i prije. Podsjetite sebe da većina ljubavnih odnosa ne funkcioniše, te da to nije ništa neobično. Poradite na samostalnosti, te na vlastitoj sreći, bilo da ste sami ili s nekim u vezi.

Drugi put je uvijek lakše. Ako ste jednom već bili ostavljeni, podsjetite se na tu situaciju, te kako ste je prevazišli. Kada se jednom preboli, lakše je ponovo preboljeti razočarenje.

Možda u ovoj situaciji da leži dublji problem. Pitajte sebe, zašto bi željeli biti s nekim ko vas ne voli? Zaslužili ste bolje. Možete rješenje leži u psihološkim problemu koji potiče iz djetinjstva, kao npr. pokušaj osvajanja roditeljske ljubavi, te konstantnog dokazivanja. Potražite stručnu pomoć ako mislite da vam je ona potrebna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: