Savjeti seksologa
0

Kako pomjeriti granice misionarske poze u seksu

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Misionarska poza u seksu nekima je najdraža, dok postoje oni koji je smatraju blagom. Seksolog Damian Jacob Sendler preporučuje nekoliko načina kako da ova poza bude neuporedivo uzbudljivija u odnosu na sve druge.

Kako kaže Sendler, misionarska poza trebala bi biti dio svakog seksualnog odnosa.

"Veoma je jednostavno. Možete imati potpuno tjelesno iskustvo kada imate priliku dodirivati i ljubiti različite dijelove tijela dok imate seks", kaže Sendler.

Za svakog muškarca misionarska poza predstavlja situaciju u kojoj se može osjećati moćnim dok s vrha upravlja situacijom, pri tome gledajući partnericu u oči.

Sendler otkriva kako dodatno začiniti ovakve situacije.

1. Počnite s predigrom

Iako ovo pravilo važi za svaki seksualni odnos, postoje situacije kada partneri nemaju vremena za predigru. Sendler kaže kako predigra penetracije vagine s prstima može biti odlična za zagrijavanje prije seksa.

2. Uključite grudi i bradavice

Grudi i bradavice dvije su najveće erogene zone svake žene. Stoga ih je za bolji odnos potrebno masirati, dirati i pritiskati na način da se partnerica osjeća prijatno.

3. Oralni seks

Prije samog početka seksualnog čina, oralni seks će dodatno opustiti partnericu. Sendler preporučuje da nakratko oralno zadovoljite partnericu te potom brzo pređete u misionarsku pozu.

4. Prilagodite ritam

U seksu je najvažnije prilagoditi ritam, pravovremeno smjenjivati brze i spore pokrete. Za žene je poželjno da pokreću kukove kako bi imale bolje iskustvo.

5. Koristite vibrator

U misionarskoj pozi možete uključiti i vibrator za duplu penetraciju, ukoliko se oba partnera slažu. Na ovaj način, kaže Sendler, pokreću se sva erogena tkiva unutar vagine.

6. Lezite na njena prsa

Prislonite se jedni uz druge, kaže Sendler, kako biste bili bliži te kako bi vam se dodirivala koža na prsima. Pod ovim uglom ćete dodatno stimulirati klitoris partnerice.