Ljubav i veze
0

Kako otkriti da vas partner vara

Sarajevo-x.com
Osobe često imaju predosjećaj da ih partneri u vezi varaju, ali ne mogu pronaći jasne dokaze. Dešava se da je partner iznenada postao udaljen, da radi do kasno. Često se dešava da iskažete sumnju u partnerovu vjernost, a da vas on pokuša razuvjeriti. Na Internetu smo pronašli znakove koji vam signaliziraju da vas partner vara. Ipak treba biti oprezan i ne zamijeniti zbunjujuće znakove sa postojećim dokazom.

1. “Nisam više zaljubljen u tebe”

Ako čujete ove riječi, znajte da opasnost vreba iza njih. Ovo je jedan od najdosljednijih dokaza prevare. Vaš suprug bi mogao imati čvrstu ljubavnu vezu sa vama, ali strast može nadvladati vašu povezanost i suprug može izgubiti iz vida osjećaje koje gaji prema vama.

2. “Samo smo prijatelji”

Ove riječi su također jasan signal koji može da upućuje na prevaru. Ukoliko vaš partner sve više vremena provodi sa novom “prijateljicom”, vjerovatno se radi o nečemu većem od samog prijateljstva. Vaš partner bi mogao imati mnogo zajedničkog sa ovom osobom, misliti da ga ona najbolje razumije. Kakav god da je razlog, važno držati oči širom otvorene!

3. Iznenadna potreba za privatnošću

Iznenadna potreba za očuvanjem privatnosti može biti pokazatalj prevare. Ona se može manifestovati u vidu iznenadnog mijenjanja šifre na kompjuteru, ili sakrivanja mobitela i telefonskih računa. Ukoliko vi kao povrijeđeni partner poželite otkriti razlog takvog ponašanja, partner vas može optužiti da ga špijunirate ili da ga pokušavate kontrolisati.

4. “Treba mi malo prostora da shvatim svoja osjećanja”

Muškarci koji su u vezi sa drugom osobom zahtijevat će više slobodnog prostora, više vremena za sebe. Ovo je najčešće znak da postoji neko drugi, mada konfuzija može nastati i usljed stresa na poslu.

5. Promjena regularnih radnih navika

Raditi dokasno, ići na posao u čudne sate, ulagati više vremena nego što je neophodno u radne obaveze mogu biti pokazatelj varanja u vezi.

6. Tajni i učestali telefonski pozivi

Emocionalne afere se najčešće ukazuju putem učestalih telefonskih razgovora. Ukoliko zateknete partnera da dugo razgovara na telefonu ili jednom, kad uđete u sobu, vidite da partner briše tekstovnu poruku i da je zauzeo odbrambeni stav na bilo koje vaše pitanje upućeno njemu, možda ćete poželjeti provjeriti njegovu listu poziva na mobitelu.