Ljubav i veze
0

Kako održati zaljubljenost u vezi?

Sarajevo-x.com
Često se dešava da nakon izvjesnog vremena iz ozbiljne ljubavne veze nestane one zaljubljenosti i hemije koja je partnere nekoć spajala. Monotonija i svakodnevnica onda brzo mogu uništiti vezu. Kako biste održali zaljubljenost, potrebno je malo truda.

Dajte jedno drugom prostora Kako biste bili željni jedno drugog, dajte jedno drugom lični prostor potreban za vlastite aktivnosti i prijatelje. Velika greška partnera jeste što u vezi stalno izlaze samo jedno s drugim. Na taj način lako se stvara dosada, a monotonija i svađe su onda neminovne.

Održavajte svoju ljepotu Iako se osjećate dobro i sigurno u postojećoj vezi, nemojte se previše opuštati kada je vaše tijelo i izgled općenito u pitanju. Sigurno vas partner voli u svakom pogledu, ali on/ona želi da ostanete privlačni i da se povremeno za nju/njega sredite.

Zajednički interesi Iako možda niste toliko oduševljeni nekim hobijem vašeg partnera, poslušajte ga/je kada vam govori o svojim aktivnostima i zainteresujte se za taj važan i poseban dio njegovog/njenog života.

Spontanost Ne mora uvijek sve teći po planu. Učinite nešto čega ste se dosjetili u određenom trenutku i dopustite da vas život i vlastite pa i partnerove ideje ponesu.

Zavedite ga/je Nikada nemojte svog partnera/partnericu shvatati "zdravo za gotovo“. Trudite se jedno oko drugoga i svakim danom pokažite koliko vam je stalo.

Budite prijatelji Za uspješnu i sretnu vezu u kojoj ćete uvijek biti zaljubljeni jedno u drugo potrebno je imati međusobno poštovanje i prijateljstvo. Život je težak i doći će trenuci kada će vam biti potreban istinski prijatelj. Stoga je jako važno da vam partner/partnerica bude i najbolji prijatelj.

Odličan seks Seks je ključ za održavanje dobre i funkcionalne veze. No kako biste uvijek željeli jedno drugo, potrebno je ispuniti unaprijed nabrojane predispozicije koje će učiniti da se osjećate opušteno, sigurno, voljeno i raspoloženo.