Ljubav i veze
0

Kako ne nazvati bivšu djevojku

Sarajevo-x.com
Ako bivša djevojka nije više dio vašeg svakodnevnog života, ona je zasigurno u vašim mislima. Kada nije prisutna u vašim mislima, ona se nenadano pojavi. Najbolji način da prestanete misliti o bivšoj partnerici jeste da prekinete svaki oblik komunikacije s njom. Dakle, ne treba zvati partnericu svaki put kad vam to padne na pamet. Na Internetu smo za vas pronašli načine koji će vam pomoći kako da izbjegavate da nazovete bišu djevojku.

Lista aktivnosti

Potrebno je sačiniti listu aktivnosti koje vas ne podsjećaju na bivšu. Počnite najprije sa listom od pet do deset aktivnosti. I svaki put kad poželite pozvati partnericu, pogledajte listu i pozabavite se jednom od nabrojanih aktivnoosti.

Otkriti namjere prijatelju

Otkrijte makar jednom prijatelju da želite izbjeći susret sa bivšom partnericom. Najbolje bi bilo da je to cimer, ili osoba od povjerenja ili neko sa sličnom situacijom. Tako se prijatelji mogu pridružiti vama i zajedno s vama obavljati zadate aktivnosti. Čak možete reći prijateljima da vas zaustave u nenadanoj potrebi, kada se ona javi, da nazovete bivšu djevojku. Izaći iz kuće

Svakako je potrebno napustiti kuću. Nema potrebe da se zadržavate u kući i da se dodatno maltretirate i da se nepotrebno dosađujete. Usvojite hobije, izađite sa ljudima, koji vam možda i nisu pretjerano dragi. Ne dozvolite si da imate previše slobodnog vremena za razmišljanje.

Gledati filmove

Uvijek je dobro, ukoliko odlučite ostati kod kuće, pregledati filmove, po mogućnosti komedije koje će vam preusmjeriti misli na veselije teme. I svakako zaboravite drame ili romantične komedije, sve filmove sa ljubavnim zapletima.