Ljubav i veze
0

Kako joj ukrasti poljubac na prvom sastanku

Sarajevo-x.com
Iznenadni prvi poljubac je uvijek najbolji dio ljubavnog sastanka. Ali, odabir lošeg trenutka ili loša priprema atmosfere prvi poljubac može učiniti prije katastrofalnim, nego li čarobnim. Zato u nastavku pročitajte listu koraka do savršenog prvog poljupca, koju smo za vas pronašli na Internetu.

1. Poljubite pravu osobu

Naravno, možda nećete odmah znati da li je osoba od koje kradete poljubac zaista "ona prava", ali ako barem znate da ta osoba inače voli iznenađenja šanse za uspješan prvi poljubac svakako su bolje. Ukoliko vaša meta ne voli narušavanje ličnog prostora ili jednostavno mrzi iznenađenja, vaše nastojanje da je poljubite moglo bi izazvati njenu negativnu reakciju, koja će vas zateći nespremne.

2. Odvucite joj pažnju

Jako je bitno da se pobrinete da osoba koju namjeravate poljubiti uopšte to ne očekuje. Iznenadite je buketom cvijeća i poljupcem, sačekajte simpatičnu scenu u filmu kojeg zajedno gledate, ili sačekajte da je potpuno opčini ljepota zalaska sunca, i izmamite poljubac od nje.

3. Budite sigurni da ste spremni

Ako planirate ukrasti joj poljubac, potrudite se da ste potpuno spremni kada nastupi pravi trenutak za to. Operite zube, uzmite žvakaču gumu, stavite malo kolonjske vode i budite u svom najboljem izdanju prije nego što se nagnete i iznenadite je poljupcem.

4. Sačekajte pravi trenutak

Ako je pokušate poljubiti prerano u vašoj vezi ili tokom ljubavnog sastanka ostavit ćete dojam očajne i naporne osobe, te će taj spontani trenutak postati veoma neugodan.

5. Poštujte granice

Iznenadni prvi poljubac može biti veoma čaroban i romantičan, ako ne navaljujete previše. Ukoliko osoba pored vas djeluje nezainteresirano ili vas zamoli da se odmaknete, vjerovatno onda nije pravo vrijeme za iznenadni poljubac. Ako se osjeća neugodno, nemojte navaljivati i poštujte njen lični prostor i granice. Ako osjetite da nije pravi trenutak za poljubac, odustanite. Strpite se i poljubite je onda kada oboje budete to željeli.