Korisni savjeti
0

Kako izbjeći zaljubljivanje

Sarajevo-x.com
Judy McGuire, autorica i kolumnistica američkog lista Seattle Weekly u jednom od članaka savjetuje vam kako se ne zaljubiti, odnosno kako izbjeći ovakve osjećaje jer, citira ona pjesmu, "dovoljno suza da ispuniš okean, to je ono što dobiješ za odanost."

Čak i onaj Pravi uvijek je pomalo loš. Svaki put kad osjetite da ćete se zaljubiti, zaustavite se fokusiranjem na njegove loše strane, kaže McGuire. Pročitajte šta još savjetuje na ovu temu.

Izlazite samo s "neodgovarajućima". Ako volite rano ustajati, upoznajte osobu koja na zabavama voli ostajati do sitnih sati. Ako ste sportista, otiđite u lokalnu biblioteku i upoznajte štrebera/štreberku. Eventualno, ovaj plan bi mogao "upaliti" tako što ćete se ubrzo razići i svako će krenuti svojim putem sam i bez glavobolje koju inače donose prekidi veza.

Kukajte rekreativno. Stalno se žalite zbog vlastitog zdravlja, stresa koji osjećate, obroka koji ste upravo pojeli. Ako je ikako moguće, svemu pridajite negativan predznak.

Upotrebljavajte dosadnu frazu. Ako ste dovoljno kreativni, neće vam biti teško smisliti neki od izgovora za skoro sve što radite. "Zašto? Zato što sam žensko!" jedna je od onih korisnih. Ako to iskombinujete sa antipatičnim gestom rukama, bit će to pravi pogodak.

Negativne strane u prvi plan. Čak i najbolji dečki/cure imaju strane koje nisu baš tako sjajne. Fokusirajte se na njih, bilo da je u pitanju izbor filmova koje voli ili akcenat kojim govori. Kad se počnete zaljubljivati, traženje mana može izgledati kao težak posao, ali ako se dovoljno potrudite, uspjeh je zagarantovan.

Neka seks bude loš. Ne mora biti užasan, ali neka generalna ocjena seksualnog odnosa između vas dvoje bude nezadovoljavajuća. Iako uz orgazam naše tijelo luči hormon oksitocin zbog kojeg nam osoba pored nas izgleda neodoljivo, ne dajte se zavarati i zaljubiti.