Ljubav i veze
0

Kako izbjeći udaju za lošeg momka

Sarajevo-x.com
Čini se da je lako prepoznati lošeg momka u odnosu na princa. Nažalost, to nije uvijek tačno. Ovo su samo neki od savjeta s interneta koje vam preporučujemo da pročitate prije nego se odlučite za tako važan korak kao što je brak.

Realna očekivanja

Veoma je važno imati realna očekivanja kad je u pitanju partner. Idealiziranje samo otežava stvar. Budite iskreni prema sebi kad procjenjujete njegove mane i dobre strane. Ocijenite koje su karakteristike koje su vam neprihvatljive i držite se svog stava.

Ne ulazite brzo u novu vezu

Potrebno je da prođe neko vrijeme da se svako od nas oporavi nakon prekida. Loši momci se najčešće pojave kad ste najviše ranjivi, dakle, uglavnom nakon samog prekida. Zato, prije nego se upustite u novu vezu, dajte sebi priliku da naučite nešto novo o sebi iz prethodnog iskustva. Tako ćete lakše postaviti i ciljeve vaše buduće veze.

Kako se ponaša prema drugim ženama

Vodite računa kako se ophodi s drugima. Potencijalni "loš momak" pokaže svoje tendencije veoma brzo. Zato pratite kako se, naprimjer, ponašaju prema konobaricama, prodavačicama ili kolegicama na poslu. To kako se odnosi prema njima, da li je to s poštovanjem ili nije, pokazat će vam kako će se odnositi prema vama.

Kako govori o drugim ženama

Slušajte na koji način govori o ženama u svom životu. Ako se stalno žali na svoju majku ili sestru, bivšu djevojku ili ženu, pa i bilo koju drugu žensku osobu iz svoje prošlosti ili sadašnjosti, budite oprezni. Iluzorno je misliti da će sutra drugačije govoriti o vama.

Ne žurite

Pazite na hemiju i intimnost koja ne vodi ničemu. Provedite neko vrijeme zajedno prije nego se odlučite na vjenčanje. Njegove karakteristike lošeg momka mogu biti dobro skrivene. Zato je potrebno više vremena da bi se spoznale nečije vrijednosti, spremnost na vezivanje i poštenje.