{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako izaći nakraj sa dečkom galamdžijom

S
Sarajevo-x.com
23.5.2008. u 14:38
0
0
Kako izaći nakraj sa dečkom galamdžijom
0
Kako izaći nakraj sa dečkom galamdžijom
Često je naporno i neugodno imati dečka najglasnijeg u prostoriji prepunoj ljudima. Za vas smo na Internetu pronašli niz jednostavnih koraka koji će pomoći vašem dečku da govori tiše i nekoliko stvari koje ćete vi trebati uraditi i koje će vas iznenaditi.
1. Zamisliti se u njegovoj ulozi

Povrijediti nečije osjećaje nikad nije rješenje problema. Prvi korak je pokušati zamisliti se u ulozi vašeg dečka i razmisliti na koji način biste željeli da vama neko, u sličnoj situaciji, priđe i predloži da tiše govorite.

2. Fraza ili gest kao jasan znak

Sljedeće što trebate ustanoviti je pod kojim okolnostima se čini da njegov glas izmiče kontroli. Ukoliko je to učestalo, morate provjeriti da on slučajno nema oštećenje sluha. Ako se čini da glasno priča i onda kada u prostoriji nije bučno, pokušajte pronaći frazu ili gest koji će oboma predstavljati jasan znak. Kada jačina njegovog glasa prekorači granicu, iskoristite frazu ili gest na blag i neupadljiv način kako biste mu skrenuli pažnju da govori preglasno.

3. Važna je afirmacija

Pozitivna afirmacija djeluje na ljude svih godina. Kada uradimo nešto dobro, volimo vidjeti da to ima pozitivan utjecaj i na druge. Ukoliko vaš dečko kontroliše jačinu glasa bez ili sa vašom blagom napomenom (frazom), nikad ne zaboravite dati mu do znanja kako cijenite njegov trud i kako je ugodan razgovor kada svojim glasom ne nadjačava vaš. Pri tom je važno upamtiti da ne vodite utrku sa samom sobom i ne pokušavate na sve moguće načine “popraviti” dečka. Strpljenje i dobar smisao za humor nikad nije naodmet u delikatnim situacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: