Kako impresionirati partnerove roditelje

Klix.ba
15.11.2012. u 22:21
26
15
Kako impresionirati partnerove roditelje
26
Kako impresionirati partnerove roditelje Foto: Ilustracija
Upoznavanje partnerovih roditelja nije uvijek događaj koji željno iščekujete. Prije upoznavanja, svi su uglavnom nervozni i brinu o tome kakav će utisak ostaviti. Ipak, nekoliko savjeta će vam dobro doći da se pripremite za taj korak u vašoj vezi.
Obucite se pristojno

Prvi utisak je veoma bitan, a uglavnom se određuje na osnovu fizičkog izgleda. Nemojte odabrati seksi odjeću, ali ni nešto previše konzervativno. Najbolje je da se odlučite za klasičnu i jednostavnu varijantu.

Ponesite poklone

Kod partnerovih roditelja odlazite prvi put, stoga je lijepo da im odnesete i poklon. Naravno, to ne trebaju biti skupi darovi već nešto korisno.

Pripremite se

Za odlazak kod partnerovih roditelja pripremite se kao da odlazite na intervju za posao, jer će se slično tome odvijati i taj događaj. Zanimat će se ko ste, čime se bavite, gdje ste odrasli. Posavjetujte se s partnerom o tome šta njegovi roditelji vole, a šta ne i zatražite od njega neke smjernice.

Pustite ih da pričaju

Po dolasku kod partnerovih roditelja budite ljubazni i dajte njima da vode glavnu riječ. Ne pokazujte da ste previše prijateljski raspoloženi, ali isto tako i ne gradite zidove. Dopustite im da govore i kroz njihove riječi upoznajite i vi njih.

Ne budite "sveznalica"

Iako možda znate sve o vašem partneru, od omiljene boje do omiljenog filma i jela, ne pokazujte pred partnerovim roditeljima da sve to znate i ne hvalite se time. Shvatite da, bez obzira na to koliko vaša ljubav jaka bila, oni ga znaju puno bolje i željet će to i pokazati.

Ne razmjenjute nježnosti

Tokom susreta sa partnerovim roditeljima sjednite do njega, ali se ne držite za ruke, ne grlite se, niti razumjenjujte nježnosti. Naravno da roditelji znaju šta vi činite kada ste sami, ali suzdržite se dok razgovarate s njima.

Ignorišite priče o bivšima

Ukoliko vam partnerovi roditelji počnu pričati o bivšim djevojkama/momcima svoga djeteta - ne uzrujavajte se. Budite ljubazni i ponašajte se kao da vas se uopšte ne tiču priče iz prošlosti.

Uvijek postoji druga šansa

Ukoliki prvi razgovor nije prošao baš najbolje, nemojte brinuti. Idući put ćete biti bolje pripremljeni, a i oni će polako postajati otvoreniji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: