Kako ćete znati kada vam zaista treba seks

S
Sarajevo-x.com
15.3.2012. u 20:53
24
24
Kako ćete znati kada vam zaista treba seks
24
Kako ćete znati kada vam zaista treba seks
Koliko dugo možete izdržati bez seksa prije nego apstinencija počne utjecati negativno na vas i vaše zdravlje? Poznajete li svoj sekusalni sat? Koliko dobro tumačite svoju potrebu za seksom? Da li se potreba može zadovoljiti samo maženjem i nježnim gestama partnera ili trebate seks?
Pošto većina ljudi sebi ne postavlja ova pitanja, često postoji razlika između ponašanja i seksualne potrebe.

Koji su vaši prioriteti?

Seks je ljudska potreba radi dvije stvari: reprodukcije i socijalizacije, kao i zbog same "seksualne žeđi". Seks često služi i kao put za uspostavljanje bliskosti i veza.

Kada vam tijelo govori da trebate seks?

Često ne čitamo signale tijela u vezi sa potrebom za seksom, jer vjerovatno svakodnevno rješavamo probleme koji nas muče tako da signale za probleme u vezi sa seksom i ne čitamo. Najbolji način da shvatimo signale jeste da procijenimo koji negativni osjećaji nestanu odmah nakon što smo imali seks.

Koji su signali da vam odmah treba seks?

Pretjerana nervoza, migrene, konstantni stres i nedovoljno sna su prvi znakovi nedostatka seksa ili bar masturbacije. Ukoliko imate učestale seksualne fantazije jasno je da vam hitno treba seks.

Praktično, nedostatak seksa uzrokuje mnogo reakcija, a u nekim slučajevima može dovesti do ozbiljnih fizičkih i psiholoških problema. Ako razumijete poruku da vam je hitno potreban seks, riješili ste pola problema. Naravno nisu sve osobe automatski histerične u nedostatku seksa, ali bitno je da shvatite kako problem postoji i kako morate raditi na tome da ga riješite, a ne da ga zanemarujete.

Potrudite se da analizirate sebe i svoje tijelo, svoje potrebe i želje, kada odredite prioritete za svoje zdravlje, onda ćete lakše riješiti probleme, savjetuje portal Times of India.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: