Nakon prekida
0

Kako bivšu izbaciti iz svog života

Sarajevo-x.com/AskMen.com
Prekinula je s tobom i ostao si izgubljen. Tvoja budućnost izgleda mutno. Osjećaj potrebu da je zamoliš da ti se vrati. Spreman si učiniti bilo šta.

Ipak, čini ti se da ne vrijedi, šta god da uradiš. To znači da je preostala samo jedna stvar koju možeš uraditi: zaboravi je! Naravno da to nije lako kako zvuči, ali nakon ovih savjeta sa AskMen.com nadamo se da će biti makar malo lakše pokupiti šta je ostalo od macho ličnosti i krenuti dalje.

1. Skini je sa trona Nemoj je idealizirati i pretvarati u nešto što ona definitivno nije. Zato ne oplakuj vaše zajedničke slike i ne trči da provjeriš e-mail ili da se javiš na telefon. I ni pod razno ne idi na mjesta koja ste zajedno posjećivali. Ona više ne zaslužuje povlašteni tretman.

2. Zaključi kraj Najbitnije je da staviš tačku na to što se desilo između vas. Dakle, ne dozvoli sebi nikakva nadanja da bi se nešto moglo promijeniti, odnosno da biste se mogli pomiriti. Ako ne možeš to postići onda ti ona definitivno treba reći u lice da te nikad nije voljela i da te ni sad ne voli. Ako joj budeš dosađivao, vjerovatno će takvo nešto i uraditi. A onda se možeš početi "liječiti".

3. Ne kontaktiraj je Kad ljubavna veza dostigne svoj kraj, potrebno je prekinuti sve kontakte. Nema moljenja, nema cmizdrenja, nema opijanja, nema dopisivanja. Nema slanja paketića ili CD-ova. Nema poručivanja pjesme za nju na radiju. Shvataš? Ako želi da te nađe, ona dobro zna gdje si. Zna da je želiš natrag, a nije je briga? To je znak koji trebaš ozbiljno shvatiti.

4. Negativna osjećanja izbaci na papir Napiši joj pismo puno gorčine i istresi iz sebe sve što si joj ikad htio reći. Nakon toga ga baci ili spali. Ali joj ga nemoj ni slučajno poslati. Samo bi požalio nakon toga. Pokazala bi ga prijateljicama ili novom momku i svi bi ti se dobro ismijali.

5. Izbjegavaj njene prijatelje i mjesta gdje izlazi Ne upadaj na njenu teritoriju. Nećeš biti dobrodošao. Nađi nova mjesta za izlaske prvih par mjeseci. Upoznaj nove prijatelje, ako je potrebno. Ako bilo koji od tvojih prijatelja insistira na tome da uspostavi kontakt između vas dvoje, možda ćeš morati i s njim/njom da se prestaneš viđati. Barem privremeno. Nakon što prođe neko vrijeme, vratit ćeš se normalnom životu i više ti neće smetati što imate zajedničke prijatelje ili izlazite na ista mjesta.

6. Baci sve što te podsjeća na nju Ne moraš sve spaliti, ali sve fotografije, odjeću, pisma i e-mailove skloni iz vidokruga. Ako to znači da se moraš riješiti polovine svoje odjeće... što se mora, nije teško. Možda ćeš ostati bez odjeće, ali ćeš spasiti svoje zdravlje.

7. Ne traži da ti vrati tvoje stvari Osim ako je u pitanju dijamantski prsten ili nešto što je unikatno, bolje je da to ne tražiš da ti vrati. DVD-ovi, odjeća, četkica za zube... sve to zaboravi. To su samo stvari. Da li bi zaista bilo vrijedno boli zbog ponovnog viđenja to što želiš svoju majicu nazad?

8. Izlazi s prijateljima Neka te tvoji prijatelji podsjete da ona nije sve na svijetu i da ima još "riba u moru".

9. Navikni se na slobodu Sloboda uvijek oživljava. Sigurno postoje aktivnosti kojima se možeš početi baviti, a kojima dosad nisi mogao jer se "druga strana" nije slagala s tim. Putuj, planinari, igraj video igrice, gledaj televiziju cijeli vikend. Uradi sve što poželiš. Zašto se ne bi počeo baviti sportom? Idealno. To će ti pružiti priliku da izbaciš svu negativnu energiju i stres.

10. Zapamti loša vremena

Zapamti za sva vremena kakva je tvoja bivša draga bila prema tebi. Zapamti šta ti je uradila. Tako nećeš nikad više poželjeti da ponovo budete zajedno.

11. Zabavljaj se s drugom Ništa ne liječi bolje nego lijep izlazak s novom djevojkom. Zato primii drugu u svoj zagrljaj. Nazovi to odskočnom daskom, ako hoćeš. Osjećat ćeš se bolje, makar i samo nakratko.

Bonus: Zavedi djevojku na koju je bila ljubomorna Sjećaš se kako te tvoja bivša grdila kad si pogledao njenu frizerku ili konobaricu? E pa sad je vrijeme da napraviš korak koji će učiniti da bivša draga plati za sve. Samo zamisli kako će reagovati kad sazna da si se spetljao s nekim koga ti je branila i pogledati. To će biti tako ugodno.