Zanimljiva rasprava forumaša
0

Jesu li seksi žene manje pametne?

Sarajevo-x.com
Plaše li se uistinu muškarci pametnih žena? Korisnici internet foruma britanskog tabloida The Sun izjasnili su se, u većini, da radije biraju seksi žene, iako, naravno, ima onih koji tvrde suprotno.

No, je li to uistinu tako? Vole li muškarci "jednostavnije" ili pametnije žene? "Mislim da se muškarci pomalo plaše pametnih žena. Uz to, treba znati i da mlađi muškarci konstantno putem medija dobijaju poruke da su poželjnije ljepuškaste djevojke", kaže jedan od forumaša.

Pripadnica suprotnog pola odgovorila je kako voli pametne muškarce, te da bi bi bila uistinu sretna da sretne jednog takvog. Umjesto toga, kaže ona, čini se kako je danas previše muškaraca koji samo misle za sebe da su pametni. Ima, međutim, forumaša koji razmišljaju drugačije od ustaljenog stereotipa.

"Za mene su pametne žene veoma atraktivne, naprimjer Sharon Stone ima IQ 130 i veoma lijepe noge. Lijepo je moći ugodno razgovarati sa ženom i ujedno gledati u njenu ljepotu", kaže jedan od forumaša. Pokazalo se, također, da muškarci koji žele ozbiljnu vezu nimalo ne zanemaruju intelektualne sposobnosti žene.

Ženski dio foruma je iskoristio priliku da istakne kako su "muški primjerci" rijetko lijepi, zbog čega im je teško dati prave podatke o tome ima li lijepih i pametnih muškaraca istovremeno. Pojedinci su ušli i u područje nauke te "zaključili" kako se u cijeloj priči radi o tome da su muškarci uvidjeli da do ženskog srca najlakše mogu dijeleći komplimente na račun izgleda, zbog čega žene imaju utisak da ih muškarci posmatraju kao seksualne objekte. Oni izričitiji tvrdili su da nikad ne bi oženili djevojku koja je "glupa", piše tabloid.