Veze i seks
160

Jedna boca vina sedmično za sretan brak

Klix.ba
Naučnici vjeruju da bi alkohol mogao biti jedan od ključnih sastojaka dugog i sretnog braka. Naime, parovi koji tokom sedmice podijele jednu bocu vina uživaju u braku mnogo više nego parovi koji izbjegavaju alkohol u potpunosti.

Naučnici su ispitali preko 1.500 parova o njihovim vezama i navikama kada je u pitanju konzumiranje alkohola. Rezultati su pokazali da situacije u kojima partneri podijele određenu količinu akohola vode ka zadovoljstvu i sreći. Rezultati su pokazali i da zadovoljstvo svakodnevnim životom raste ukoliko partneri s vremena na vrijeme zajedno piju alkohol.

Žene su čak četiri puta zadovoljnije svakodnevnim životom ukoliko jednom sedmično piju vino sa pertnerom, a muškarci tri puta.

U istraživanju, koje je proveo Univerzitet Otago na Novom Zelandu, stoji: "Postoji jasan dokaz povezanosti između vremena koji par provede u konzumiranju alkohola i zajedničke sreće."

Oni koji piju zajedno jednom sedmično su bili najsretniji. Čak 91 posto njih je izjavilo da su presretni sa svojim partnerom, prenosi Daily Mail.

Oko 88 posto onih koji su pili do tri puta sedmično su bili zadovoljni u braku, dok je broj onih koji nikada ne piju zajedno, a koji su sretni sa svojim partnerom iznosio 69 posto.