Bitna komunikacija
91

Je li u redu da roditelji imaju odnose dok je beba u istoj sobi?

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ako ste napokon spremni imati odnose s partnerom nakon porođaja, sigurno ste svjesni činjenice da je beba uvijek u istoj prostoriji u kojoj su roditelji. Roditelji se trebaju opustiti i pustiti da stvari idu svojim tokom.

Zato postoji samo jedna opcija: Odnosi s partnerom u blizini djeteta.

Je li to užasno? Ne. Hoćete li biti prvi par koji je imao odnose dok je beba spavala pored? Definitivno ne.

Činjenica je da bebe, pogotovo novorođenčad, rijetko što može probuditi, što uključuje i zvukove koje proizvodite tokom odnosa. Ako vam ta ideja smeta, pokušajte biti tihi i brzi ili jednostavno promijenite lokaciju.

Eksperimentirajte, pokušajte imati odnose na drugim mjestima u domu, poput kuhinje i kupaonice. Imajte na umu da, ako se ne možete odlučiti trebate li imati odnose pred djetetom, to može utjecati na vašu sposobnost da se uzbudite", prenosi Parents.

Kako biste izbjegli tu situaciju, iskreno razgovarajte sa svojim partnerom i recite im zašto ste neodlučni. Ako partneru samo kažete da ne želite imati odnose, on može pomisliti da u vezi postoji ozbiljan problem, a ne da je u pitanju mjesto na kojem ćete imati odnose. Zapamtite, dobra komunikacija s partnerom osigurava bolji seksualni život.