Savjeti stručnjaka
0

Izbacite stres iz života i bračnog kreveta

Sarajevo-x.com
U dugim vezama ili u braku seksualni život najčešće trpi zbog nekih drugih nesuglasica, a mnogi parovi se žale da zbog stresa ne uspijevaju imati normalne seksualne odnose.Kako se riješiti stresa i poboljšati svoj seksualni život odgovara vam dr. Yvone Kristin Fulbright, psiholog i stručnjak za pitanje veza.

Dr. Fulbright smatra da je pod stresom čovjek sklon pretjeranoj povezanosti s partnerom ili ga s druge strane potpuno ignorira što može biti pogubno za vezu ili brak, te daje savjete šta učiniti kad stres ili depresija počnu narušavati vaš intimni život:

  • Pokažite partneru da ga poštujetei da mislite na njega, poneki kompliment ili sitni poklon je nekad najbolji način da nekom pokažete da ste tu za njega.

  • Svakodnevno razgovarajte, prije spavanja ili prilikom doručka, nije važno vrijeme važno je pitai partnera šta planira danas raditi il kako mu je protekao dan.

  • Budite pozitivni, pokušajte se nekad suzdržati od svakodnevnih primjedbi, stresne situacije su dovoljno teške i bez konstantnog napominjanja da problem postoji.

- Pravite zajedničke planove, jer tako partneru i sebi pružate mogućnost da zajednički učestvujete u nečemu i tako učvrstite svoju vezu.

  • Podijelite odgovornosti, bilo da se radi o finansijama, djeci, kućnim ljubimcima da biste se osjećali ravnopravnima.
  • Odvojite vrijeme za sebe, imati par sati samo za sebe je potreba svakog čovjeka.

  • Promijenite pristup seksualnom odnosu, pokušajte s novom predigrom ili čak običnom masažom.