{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istraživanje: Muški problemi u krevetu imaju veze sa odnosom sa majkom

Klix.ba
5.1.2015. u 10:47
8
145
Istraživanje: Muški problemi u krevetu imaju veze sa odnosom sa majkom
8
Istraživanje: Muški problemi u krevetu imaju veze sa odnosom sa majkom
Ilustracija
Nova studija sugeriše vezu između problema u ljubavnom životu odraslog muškarca i njegovog odnosa sa majkom.
Rezultati istraživanja objavljeni su u magazinu Journal of Sexual Medicine, a izvedeno je u Univerzitetu Charles u Pragu.

Istraživanje je ukazalo na moguće postojanje veze između problema u krevetu i iskazivanja emocija, tj. vremenskog roka u kojem muškarac prizna ljubav ili se prepusti novoj ženi u svom životu.

Kako bi studija bila izvedena načinjena je anketa u kojoj je učestvovalo 960 muškaraca starosne dobi od 15 do 88 godina. Pitanja su obuhvatala teme poput rane ejakulacije i dužine seksualnog čina. Također, pitani su o svom odnosu sa majkom te o vremenu kada su se prvi put zaljubili.

Zaključeno je da su muškarci koji imaju probleme u krevetu gotovo uvijek prvi put bili zaljubljeni tek u kasnijoj životnoj dobi od očekivane.

Također, emotivni stres u djetinjstvu (problemi u odnosu sa majkom) u kasnijem stadiju života prouzrokuje fizičke nepogodnosti seksualne prirode.

"Neki muškarci imaju problem sa stresom i anksioznošću, imaju preaktivne umove i poteškoće prilikom opuštanja. Drugi imaju još ozbiljnije probleme koje podrivaju intimu i povjerenje", rekla je specijalistica za ljubavne veze Rachel Sussman.

Iako rezultati studije ne dokazuju u potpunosti vezu između psihičkih poteškoća i onih u krevetu, oni svakako sugerišu postojanje očigledne veze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: