Ljubav i veze
0

Grad u Kini zabranio "zavodljive" bračne ponude

FENA
U okviru kampanje suzbijanja prevara jedan grad na sjeveru Kine zabranio je upotrebu "zavodljivih" riječi poput "seksi dama", "zgodan muškarac" ili "pun kao brod" prilikom oglašavanja bračnih ponuda, javili su lokalni mediji.

Kinezi se i dalje u velikom broju obraćaju provodadžijama ili agencijama za sklapanje braka u nadi da će tako naći idealnog partnera. Nerijetko odgovaraju i na bračne ponude koje se objavljuju u štampi, časopisima i na internetu.

Međutim, nakon niza pritužbi ljudi koji tvrde da su bili prevareni, vlasti Zhengzhua, glavnog grada provincije Henan, odlučile su uvesti malo reda u ovaj unosan biznis, piše list "Pekinške novosti".

Od 1. novembra provodadžije će morati da podnesu sadržaj svoga reklamnog materijala na uvid gradskoj vladi. U slučaju izbjegavanja obaveza prijeti im opasnost da budu doživotno protjerani iz grada.

Grad je također zabranio da se reklamiraju brakovi sa stranim državljanima kao i bračni oglasi maskirani u pozive za sklapanje novih prijateljstava ili pronalaženje partnera za putovanje.