{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glavni izgovori za izbjegavanje seksa

S
16.9.2009. u 21:42
0
17
Glavni izgovori za izbjegavanje seksa
0
Glavni izgovori za izbjegavanje seksa
Prema novom istraživanju, najčešći izgovor za izbjegavanje seksa je naš umor. "Boli me glava" sad je spao na treće mjesto, dok je na drugom mjestu najčešće korištenih izgovora: "Nisam raspoložen/a".
U top pet izgovora našli su se i "moram ustati rano ujutro", kao i "preokupiran/a sam poslom".

Istraživanje, u kojem je učestvovalo 4.000 odraslih ljudi, pokazalo je i da jedan od pet Britanaca redovno koriste neke od ovih izgovora kako bi izbjegli seks.

Sedmoro od desetoro ispitanika kaže da su često bili iscrpljeni da bi uživali u seksu, dok četvoro od desetoro misli da je recesija opustošila njihov ljubavni život, piše Daily Telegraph.

Glasnogovornik za www.OnePoll.com, koji je proveo istraživanje, kaže: "Glavobolja više nije popularna. Sad umor igra mnogo veću ulogu u našim razlozima zašto se češće ne prepuštamo intimnosti u krevetu. To, međutim, ni malo ne čudi jer kao nikad dosad na poslu provodimo mnogo više vremena i imamo toliko stvari oko kojih smo zabrinuti."

Istraživanje je pokazalo i da izgovore češće koriste muškarci nego žene, Tako 27 posto muškaraca priznaje da često izbjegavaju seks, dok to isto čini 18 posto žena.

Međutim, ono što zabrinjava je da jedan od trojice muškaraca seks izbjegava zato što ih više ne privlači njihova žena ili ljubavnica. Također, to je slučaj kod jedne od pet žena.

Deset najčešće korištenih izgovora za izbjegavanje seksa:

1. Premumoran/a sam.
2. Nisam raspoložen/a
3. Boli me glava
4. Moram ustati ujutro
5. Preokupiran/a sam poslom
6. Ljut/a sam na tebe
7. Čujem jedno od djece
8. Potrebno ti je kupanje
9. Bole me leđa
10. Prerano je za seks, tek smo se počeli upoznavati

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: