Ljubav i veze
0

Fraze koje ne biste trebali govoriti ženama

Sarajevo-x.com
Žene često započinju svađu zbog neke nevine partnerove konstatacije. Komunikacija između žena i muškaraca je problematična pogotovo nakon izvjesnog vremena provedenog u vezi. Da biste održali mir u svojoj vezi, izbjegavajte određene fraze koje će razbjesniti vašu djevojku/suprugu.

Zabranjena fraza: Opusti se!

Možda vam je najlogičnija stvar na svijetu da ženi, koja je vidno iznervirana i koja galami na vas, kažete da se opusti, ali to će biti jedna od najlošijih ideja koju ste ikada imali. Naime, vaša ionako bijesna djevojka/supruga postat će još bjesnija ukoliko pokušate da je smirite.

Zabranjena fraza: Volim te! (u jeku svađe)

"Volim te“ kažite dok šetate plažom, vodite ljubav, mazite se i gledate neki ljubavni film, ali ne govorite "Volim te“ tokom svađe u kojoj ona pokušava da vam dočara neku veoma bitnu stvar. "Volim te“ će joj u tom trenutku pokazati da je ne shvatate ozbiljno i da ne uvažavate njene zahtjeve.

Zabranjena fraza: Svejedno mi je, kako god ti hoćeš!

Ljubavne veze sastoje se od mnoštva svakodnevnih malih i velikih odluka koje morate donositi. Odlučujete o tome gdje ćete jesti, gdje ćete ljetovati, gdje ćete izaći. Kada se dogovarate oko takvih stvari, vaša djevojka/supruga ne želi čuti "Svejedno mi je, kako god ti hoćeš!“. Ona želi čuti da ste i vi razmišljali o tim zajedničkim aktivnostima. Ona želi da joj date do znanja da vam je stalo da zajedničko vrijeme iskoristite najbolje što je moguće. Zato nekada donesite vi odluku, odvedite je na neko mjesto i pokažite joj da ste cijeli dan razmišljali o tome kako da je iznenadite.

Zabranjena fraza: Znala si kakav sam i prije nego smo se vjenčali!

Istina jeste da vas dame poznaju i prije nego s vama stupe u ozbiljnu vezu, ali tada su suviše zaposlene time da fantaziraju o tome kakvi biste mogli biti kad biste se samo malo promijenili. To nije vaša krivica, ali nemojte joj govoriti: "Znala si kakav sam i prije nego smo se vjenčali!“ To će je samo povrijediti, a takvim stavom vi joj govorite da će vaš zajednički život zauvijek ostati isti i da se neće mijenjati nabolje.