Za razliku od Britanaca
0

Francuzi tvrde da 60 posto žena posjeduje G tačku

Sarajevo-x.com
Postoji li G tačka? (Foto: Ilustracija)
Postoji li G tačka? (Foto: Ilustracija)
Nekoliko sedmica nakon što su birtanski naučnici objavili da izvikana G tačka u stvari ne postoji, Francuzi su ustvrdili suprotno. Ovosedmični sastanak grupe ginekologa u Parizu je donio osporavanja britanske studije kao suštinski promašene te su Britanci optuženi za nepoštovanje žena, prenosi britanski Daily Mail.

Francuski naučnici tvrde da Britanci jednostavno nisu bili u mogućnosti da pronađu G tačku!

Naime, istraživači na Kings Collegeu u Londonu su proučavali 1.800 žena i nisu pronašli dokaze o navodno postojećoj erogenoj zoni.

Nakon toga su izjavili kako se vjerovatno radi o mitu ohrabrenom od strane lifestyle magazina i seks terapeuta.

Organizator pariške konferencije ginekologa Sylvain Mimoun je izjavio da 60 posto žena posjeduje G tačku i da je samo treba otkriti.

'U otkrivanju osjetljivih dijelova njenog vlastitog tijela, ova osjetljiva zona postaje sve više i više funkcionalnija. Ali ako je ona nikada nije dotakla i ako je niko drugi nije dotakao, posljedica će biti da ona za ženu neće ni postojati'.

Vodeći francuski hirurg Pierre Foldes je izjavio sljedeće: " Studija King's Collegea pokazuje nedostatak poštovanja prema onome što žene kažu".

"Zaključci su bili u potpunosti pogrešni jer su bili zasnovani jedino na genetičkim istraživanjima"

"Jasno je da u ženskoj seksualnosti postoji promjenjivost. Ona ne može biti reducirana na 'da' i 'ne' i tako se paliti i gasiti"

Ginekolog Odile Buisson je čak otišla i dalje tvrdeći da je britanski karakter odgovoran za ovakav 'totalitaristički' pristup. Ona kaže:

" Ne želim uopšte stigmatizirati ali mislim da protestantski, liberalni, anglosaksonski karakter znači da ste vrlo pragmatični".

"Svemu postoji uzrok, gen za sve. To je tako totalitaristički".

U britanskoj studiji objavljenoj u Journal of Sexual Medicine, 1.804 žene stare između 23 i 83 godine su popunile upitnik. Sve su bile dio identičnih ili neidentičnih blizanaca.

Da je G tačka postojala, bilo bi očekivano da bi oba identična blizanca koji imaju jednake gene, pokazala da je imaju.

Ali u slučajevima gdje je pronađeno da je jedan blizanac ima, naučnici su otkrili da ne postoji nikakav obrazac da G tačku ima i onaj drugi.

U stvari, identični blizanci nisu imali veću mogućnost dijeljenja G tačke od neidentičnih blizanaca koji dijele svega polovinu jednakih gena.