|

Evo koji detalji na muškarcu odaju njegovo samopouzdanje i privlače žene

Evo koji detalji na muškarcu odaju njegovo samopouzdanje i privlače žene
12
L. K.
13.11.2019. u 15:21
23
komentara
12

dijeljenja
Evo koji detalji na muškarcu odaju njegovo samopouzdanje i privlače žene Ilustracija: Shutterstock
Stranica Men's Health objavila je anketu sprovedenu na Redditu na kojoj se ženama postavlja pitanje: Koju suptilnu stvar muškarci rade kako bi pokazali da imaju samopouzdanja?
Na ovu anketu odgovorilo je nekoliko hiljada žena, a ističu se tri najpopularnija odgovora.

Nemaju osjetljiv ego, glasale su žene.

"Ne smeta im ako ih neko ispravi kada griješe. Naprimjer, ukoliko pogriješe u iznošenju činjenica i neko ih u tome ispravi, njihova reakcija je kulturna i pristojna te zaista pokazuju interes da nauče tačnu verziju te činjenice. Nesigurni ljudi reaguju obrnuto, te imaju negativnu reakciju na bilo kakav oblik ispravke", napisala je jedna od korisnica u komentarima.

Svjestan je da ne mora uvijek braniti svoju partnericu, dodale su.

"Jedno je kada stane na vašu stranu u toku argumenta, a potpuno druga stvar kada loše reaguje na male konflikte. Ne postoji ništa privlačnije od muškarca koji zna procijeniti situaciju, shvatiti da li se vrijedi raspravljati i prihvatiti da je možda došao momenat u kojem se treba pozdraviti i zakoračiti dalje od rasprave. Odvratno je kada se muškarci ponašaju kao da moraju biti u pravu, kad mora biti po njihovom ili kad nekoga moraju navesti da misli kao i oni", napisala je korisnica.

Ne moraju uvijek biti isti kao ostali, ne mijenjaju se radi drugih, pojasnile su. Samouvjereni muškarci ne mijenjaju svoje planove i ciljeve radi drugih ljudi, napisale su.

"Trebalo mi je mnogo da ovo naučim, ali u potpunosti se slažem sa ovom tvrdnjom. Moj mentor i ja smo planirali da idemo u koktel bar da se zabavimo, nedugo nakon što smo ušli prišle su nam djevojke koje su nas zvale da idemo u drugi bar. Moj mentor je odbio i one su otišle dalje bez nas. Sjećam se da mi je bilo jako krivo što nismo otišli s njima. 'Ne brini, svi se uvijek vrate ovdje, ovo je najbolje mjesto', rekao mi je. Nakon sat vremena, djevojke su se vratile i nastavili smo se zabavljati", ispričao je jedan od korisnika, potvrdivši tako ovu tvrdnju.

Dodale su i da se ne oni ne obaziru previše natuđa mišljenja, kao i da stalno imaju osmijeh na licu. Opušteni su, direktni i iskreni te se samim time razgovor s njima odvija veoma prirodno i bez komplikacija.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...