{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evo kako razlika u godinama utječe na brakove i razvode

13.11.2014. u 13:48
55
143
Evo kako razlika u godinama utječe na brakove i razvode
55
Evo kako razlika u godinama utječe na brakove i razvode
Ilustracija
Nova studija Emory univerziteta u Atlanti pokazuje u kolikoj je mjeri bitna razlika/sličnost u godinama kad je riječ o trajanju braka i veze.
U studiji je učestvovalo 3.000 ispitanika, a istraživači su zaključili kako je veća razlika u godinama značila automatski i veću stopu razvoda. Razlika od pet godina između supružnika značila je da imaju 18 posto veću šansu da se razvedu nego parovi koji su bili istih godina. Kada je pak riječ o parovima sa deset godina razlike, njihova je stopa razvoda iznosila 39 posto, a oni između kojih je dobna razlika bila oko 20 godina su se razvodili u 95 posto slučajeva.

Razlika u godinama je utjecala i na seksualni život. Fran Walfish, psihoterapeut sa Beverly Hillsa navodi kako se kod žena u starijoj dobi seksualna želja povećava, dok se seksualne funkcije muškaraca smanjuju, te da i to ima utjecaja na one brakove u kojima je muškarac dosta stariji od žene.

Ipak, nije sve tako crno - studija je pokazala i da, što duže parovi ostaju zajedno, manje su šanse da će se naknadno razvesti. Ukoliko "izdržite" skupa deset godina, imate 94 posto manje šanse da ćete se razvesti, a stručnjaci kažu kako su prve dvije godine braka ustvari najteže.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: