{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Engleska: Benjamin i Nathan prvi gay par koji se vjenčao pred kamerama

31.3.2014. u 19:11
11
150
Engleska: Benjamin i Nathan prvi gay par koji se vjenčao pred kamerama
11
Benjamin Till i Nathan Taylor bili su među prvim gay parovima koji su se vjenčali prvi dan nakon što su Engleska i Wales izglasali zakon kojim se gay parovima odobrava vjenčanje. Sudbonosno "da" rekli su pred kamerama Channela 4 koji je pratio cjelokupnu ceremoniju i pripreme.


Ideja za snimanje showa bio je Tillov i Taylorov san. Imali su samo sedam sedmice da pripreme sve, komponuju muziku i napišu tekst, uvježbaju 15 muzičara i 30 solista. U svemu su učestvovali i poznati: Stephen Fry, Jon Snow, Ed Miliband, Nick Clegg i Will Young. Dodatni pritisak bilo je to što su matičarka i vjenčani par morali otpjevati svoje zavjete.

"Bilo je haotično. Lupio sam vratima taj dan. Bacio sam slušalice preko sobe nekoliko puta. Sedam sedmica za pisanje, snimanje, regrutovanje, izvođenje, snimanje filma i organizovanje vjenčanja. Ali ja sam najsretniji čovjek", rekao je Till.

Svi prisutni kazali su kako je vjenčanje bilo inovativno i fantastično osmišljeno. Niko od gostiju nije mogao suspregnuti suze.

"Ne znam kako smo uspjeli izdržati kada smo pjevali zavjete jedno drugom. Držali smo se za ruke i gledali u oči. Bilo je veoma osjećajno. Bilo je kao da svijet nije postojao u tom trenutku, samo da samo postojali nas dvoje. Bilo je magično", rekao je Till i pozvao sve da otvore svoja srca kako bi razumjeli ljubav.

Mjuzikl "Our Gay Wedding" bit će prikazan večeras na Channelu 4.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: