Ljubav i veze
0

Ekološka erotska kozmetika hit u Francuskoj

Klix.ba
Francuzi se već dugo ponose svojim seksualnim životom, a sada su samo potvrdili svoju superiornost, nudeći novu vrstu robe za seksualno zadovoljstvo.

Kada je prije dvije godine pokrenuo prvu 100 posto organsku liniju "erotske kozmetike", Frederic Donnat vidio je prazninu na tržištu te odlučio ponuditi nešto više od uobičajenih organskih kozmetičkih proizvoda. Vlasnik francuske firme Divinextases je naprasno utrostručio svoju prodaju te dosegao promet od 450.000 eura, nakon što je u fokus svoga poslovanja stavio eko-erotske proizvode.

Sa osam proizvoda danas, on se nada da će uvesti četiri nove stavke sljedeće godine i traži da počne izvoz u razvijenim tržištima, u Švedskoj i Norveškoj, kazao je ovaj 45-godišnjak za AFP.

Od balzama za bolne stražnjice nakon spankanja do intimnih parfema, svi Donnatovi proizvodi izrađeni su u Francuskoj ekološkim materijalima iz renomiranih izvora. On, naprimjer, koristi pčelinji vosak radije nego palmino ulje, a svoje proizvode pakuje u recikliranu ambalažu.

"Čuvaj se u ljubavi" je stav u Laboratoriju Claude koji proizvodi pilule za veće seksualno zadovoljstvo. Ono što ove pilule izdvaja od ostalih, "opasnijih", je to da su napravljene na bazi bilja uzgojenog u organskoj poljoprivredi. Direktorica Laboratorija Fleur Phelipeau ističe da se pilule odlično prodaju. Jedan od sastojaka je i biljka peruanska maka, koju muškarci u Andima odavno koriste za jačanje seksualne želje.

Pojedine kompanije u Francuskoj pokrenule su kampanju prema kojoj će posaditi po jedno drvo u Amazonskoj prašumi za svako kupljeno seksualno pomagalo. Osim vibratora sa dopunjivim baterijama, koji su načinjeni od ekološki prihvatljivih materijala, tu je i usluga besplatnog recikliranja ovih spravica. Cilj je zadobiti povjerenje što većeg broja kupaca.

Proizvođači u Francuskoj, koji su se u posljednje vrijeme fokusirali na ovakav ekološki pristup u proizvodnji, imaju sve više uspjeha, što ima uporište u tome da ljudi žele imati siguran seks, piše AFP.