{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dokazano: Žene mogu doživjeti dvije vrste orgazama

14.3.2014. u 20:07
0
95
Dokazano: Žene mogu doživjeti dvije vrste orgazama
0
Dokazano: Žene mogu doživjeti dvije vrste orgazama
Više do stoljeća različiti ljekari sugerisali su u svojim knjigama kako su žene sposobne da dožive dvije vrste orgazama - klitorisni i vaginalni. Razlozi zbog kojeg se oni razlikuju uzrokovali su brojne debate godinama.
Francuski ginekolozi Odile Buisson i Emmanuele A Jannini koristili su sonografske uređaje kako bi izmjerili promjene u protoku krvi tokom vanjske i unutrašnje stimulacije. Istraživači su otkrili da vanjska klitorisna stimulacija ne uključuje unutrašnji korijen klitorisa, ali vaginalna stimulacija uključuju oboje - unutrašnji korijen i vanjski dio klitorisa, na osnovu čega se zaključuje da bi teorija o orgazmima mogla biti istinita.

Togom testa, tri žene su bile spojene na sonografske mašine koje su vizualizirale pokrete u clitorourethrovaginalom kompleksnom sistemu klitorisnih nerva tokom obje stimulacije. Mjeren je protok krvi u području koristeći impulse poznate kao Doppler signali.

"Snimci su pokazali da postoji razlika između vanjske stimulacije i vaginalne penetracije jer prva ne uključuje, a druga uključuje cijeli clitorourethrovaginalni kompleks. To pokazuje funkcionalne razlike koje ovise od tipa stimulacije", objasnili su istraživači.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: