Ljubav i veze
18

Djevojci koja je snimala dobacivanja muškaraca na ulici sad prijete silovanjem

Klix.ba
Djevojka koja je napravila video u kojem šeta ulicama New Yorka sa kamerom, sa ciljem kako bi snimila komentare muškaraca u prolazu, sad se suočava sa prijetnjama silovanjem.

"Nakon snimanja nisam mogla prestati plakati, jer su mi se vratila sjećanja na neke prijašnje seksualne napade; nisam bila ni svjesna svakog puta kad su mi muškarci govorili takve stvari. Tu noć sam preplakala. Pustila sam muziku, disala duboko. Zagrlila sam svog dečka i nazvala mamu", kazala je Shoshana.

Emily May, izvršna direktorica Hollaback!, organizacije koja se bavi borbom protiv uličnog maltretiranja, kazala je kako ljudi na ulici imaju običaj da dobacuju uvredljive i mizogine stvari.

"Shoshana je primila brojne prijetnje silovanjem i nastojimo ih sve procesuirati i prijaviti. Ono što oni pokušavaju jeste da nas zastraše kako ne bismo govorili o ovome. Ipak, moramo skretati pažnju na ovaj problem, jer ukoliko budemo šutjeli, ništa se neće promijeniti", poručila je May.

Podsjećamo, glumica u usponu i vlasnica crnog pojasa, Shoshana Roberts (24) iz New Yorka, odlučila je provesti mali eksperiment i kamerom snimiti komentare i dobacivanja muškaraca tokom šetnje ulicama grada.

U namjeri da prikaže sa kakvim se to "tretmanom" i komentarima moraju nositi žene širom svijeta dok hodaju ulicom, pa čak i kad su obučene u obične hlače, majicu i patike, ova je diplomantica sa Kutztown univerziteta u Pennsylvaniji go pro kamerom skrivenom u ruksaku njenog prijatelja koji je išao ispred nje zabilježila reakcije muškaraca koje je sretala u prolazu.

Više čitajte ovdje.