Ljubav i veze
0

Dijeta za dobar seks

Sarajevo-x.com
Kada se govori o romantičnoj večeri, obično se zamišlja boca crnog vina, dobar odrezak i bogati čokoladni desert. No ako je ovakva večera i za šta dobra, onda je to spavanje, a ne za seks. Da bi održali libido jakim, morate jesti laganu hranu.

Stvari u životu uglavnom su povezane. Tako je i sa seksom. Ako želite kvalitetniji seksualni život, morate kvalitetnije jesti. Hrana sa niskim procentom masti i holesterola je osnovni postulat ove dijete. Masnoća zahtijeva dugo varenje, naročito navečer. Tako umjesto da krv jurne u reproduktivne organe, ona ostane u digestivnom traktu.

Ako je neka hrana dobra za zdravlje, onda je dobra i za seks. Izbalansirajte ishranu i smanjite masnoće. Plodovi mora su odlični za seks. Neki od plodova mora su i afrodizijaci. Začini poputa curryja, kumina i cayenne ljute papričice će vaše tijelo i potaknuti cirkulaciju. Počnite jesti doručak obavezno, a mi ćemo vam dati neke prijedloge iz kojih ćete skontati u čemu je poanta.

DORUČAK

Opcija 1:

Jagode uvaljane u šećer u prahu Svježe iscijeđeni sok od narandže Omlet

Nemasno mlijeko

Opcija 2:

Kriške grejpfruta sa višnjama Dimljeni losos na tostu sa nemasnim sirom, crvenim lukom i salatom Svježa kafa

Opcija 3:

Palačinke

Svježe bobice šumskog voća Sok od grejpfruta Kapućino

RUČAK

Opcija 1:

Supa od jagoda (pravi se gnječenjem plodova) Sirevi po volji sa krekerima od žitarica punog zrna Salata od šparoga začinjena limunovim sokom

Svježe kruške

Opcija 2:

Salata nicoise (paradajz, krastavac, grah, artičoke, zelena paprika, srebreni luk, bosiljak, česno bijelog luka, tvrdo kuhana jaja, inćuni, crne masline, kapari, maslinovo ulje) Toskanski prepečenac sa bijelim lukom Nemasni browniesi

Opcija 3:

Francuska pizza Masline Jabuke i lješnjaci (orasi, bademi)

VEČERA

Opcija 1:

Ostrige Miješana zelena salata Hrskavi crni hljeb Pohovane kruške

Opcija 2:

Piletina sa artičokama Hljebni štapići sa parmezanom Zelena salata Svježe bobice umočene u čokoladu

Opcija 3:

Rep jastoga Salata od špinata Pecivo od cjelovitog zrna Nemasni čokoladni kolač

Pokušajte servirati neuobičajenu, ali ukusnu hranu koja se rijetko sreće. Koristite namirnica koje imaju reputaciju afordizijaka kao artičoke, ostrige, jagode i čokoladu. Nemojte piti previše alkohola. U malim dozama opušta i snižava inhibicije, ali popijte malo više i imate sedativ.