Ljubav i veze
0

Devet razloga zbog kojih se trebate svakodnevno seksati

Sarajevo-x.com
Ako ste mislili da je užitak jedina korist seksa, varate se. Vođenje ljubavi je dobro za vaše cjelokupno zdravlje, a ukoliko to radite svakodnevno, čak je i bolje, tvrde stručnjaci.

Ne samo da će vam pomoći da bolje spavate, smanjiti stres i sagoriti kalorije, seks će poboljšati vaše kardiovaskularno zdravlje.

Jača imunitet

Redovan seks povećava nivo imunoloških antitijela u organizmu koje vas čine otpornim na bolesti kao što se prehlada i groznica.

Smanjuje stres

Zbog stresa ljudi su često neraspoloženi za seks no studija je pokazala da redovan seks popravlja raspoloženje i čini vas sretnijim.

Ublažava bolove

Ako ste jedna od onih osoba kojima je glavobolja izgovor da se ne upustite u vruće igrice s vašim partnerom, griješite. Kada se približivate vrhuncu, nivo hormona oksitocina se upeterostručuje, a poznato je da taj endorfin smanjuje bolove.

Pospješuje dugovječnost

Orgazam oslobađa hormon nazvan dehydroepiandrosterone. On poboljšava imunitet, popravlja tkiva i čuva zdravlje vaše kože. Muškarci koji imaju najmanje dva orgazma sedmično žive duže od muškaraca koji se seksaju jednom mjesečno, pokazala je studija.

Poboljšava cirkulaciju

Tokom seksa srce radi ubrzano, a svježa krv dolazi do organa i stanica. Pored toga, tijelo izbacuje toksine i druge supstance zbog kojih se osjećate umorno.

Pospješuje san

San nakon seksa je puno bolji i opušteniji, tvrde naučnici. A dobar san je garant zdravlja i dobre koncentracije.

Poboljšava kondiciju

Ako vam je odlazak u teretanu mučenje, postoji bolji način da se riješite viška masnog tkiva i ostanete u formi. Redovan seks će učiniti čuda za vašu liniju. Samo pola sata vođenja ljubavi sagorijeva više od 80 kalorija.