Za obostrano zadovoljstvo
29

Deset vježbi za bolji seksualni život

Klix.ba
Već od ranije je poznato da vježbanje povećava raspoloženje i želju za seksom te da poboljšava zdravlje. Međutim, to ipak rijetko natjera ljude da posjete teretanu.

"Određene vježbe nam pomažu da razumijemo svoje tijelo pa zbog toga postajemo zainteresovaniji za seks", kaže Marianne Brandon, klinički psiholog i seksualni terapeut iz Annapolisa u Sjedinjenim Američkim Državama.

Plesanje oko šipke više nije nešto što rade samo egzotične plesačice. Svakodnevno se otvaraju novi studiji u kojima se mogu dobiti časovi iz plesa oko šipke. Ples je veoma naporan, ali i koristan.

Salsa sagorijeva 200 kalorija za pola sata. Najbolji efekt se postiže kada lekcije plesa uzimate sa partnerom.

Striptiz aerobik se više fokusira na seksi pokrete nego na sam čin skidanja odjeće. Oni koji se bave ovim plesom kažu da je zanimljiv i da se njime mogu baviti svi.

Plesanje u stolici ima velike prednosti i koristi. Oni koji to čine imaju zategnut stomak, noge i stražnjicu.

Trbušni ples topi oko 350 kalorija na sat. Pored toga, sam ples izgleda veoma zavodnički i pomoći će vašem seksualnom životu.

Za one koji baš i ne vole da plešu, uvijek postoji opcija prakticiranja joge bez odjeće. Oni koji se time bave kažu da ih skidanje odjeće opušta te da im dozvoljava da bolje slave i poštuju svoje tijelo.

Zumba, što znači "kretati se brzo", je kolumbijska plesna groznica koja je vrlo brzo našla svoje mjesto u svim krajevima svijeta. Sastoji se od tradicionalnih aerobik pokreta, laganih pokreta iz latino plesova i pokreta stražnjicom, inspirisanih hip-hopom.

Bolivudski plesovi u svojoj pozadini imaju ljubavne priče. Pola sata plesa troši blizu 200 kalorija.

Zračna akrobatika zahtijeva mukotrpno vježbanje, ali onda kada naučite neke stvari, možete biti sugurni da ćete oduzeti dah svom partneru.

Hulahop nije namijenjen samo djeci. Pored toga što ćete izgubiti kilograme, otkrit ćete i neke nove, do tada nepoznate pokrete, kojima ćete zasigurno pronaći primjenu i u spavaćoj sobi.