Muško-ženski odnosi
10

Deset pitanja koja biste trebali postaviti na prvom spoju

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Kada odlučite izaći na prvi spoj, trebali biste voditi računa o nekim pitanjima kroz koja možete dosta saznati o osobi s kojom izlazite. Cosmopolitan u nastavku donosi deset važnih pitanja koja trebate postaviti na spoju.

Bez obzira šta radite i kako se ponašate na prvom sastanku, pravi znak uspjeha je stvaranje osjećaja povezanosti s osobom s kojom se sastajete. Jedan od načina da to napravite jeste da postavite nekoliko dubljih pitanja od uobičajenih.

Kakav je tvoj najbolji prijatelj?

Pošto ćete osobu s kojom izlazite vrlo teško istinski upoznati kroz prvih nekoliko sastanaka, pokušajte doći do nekih informacija o najboljem prijatelju djevojke ili momka s kojim izlazite. Ukoliko se pokaže da je njena ili njegova najbolja prijateljica ili prijatelj ljubazna, odana, urnebesna osoba, vjerovatno slične osobine ima i osoba s kojom izlazite.

Kakvo je bilo tvoje djetinjstvo?

Ovo može biti vrlo simpatično pitanje kroz koje možete dosta naučiti o osobi s kojom ste na sastanku. Ukoliko je osoba pozitivna i optimistična, ona će vam s entuzijazmom pričati o svojim dogodovštinama, a ako je monotona neće otkrivati puno informacija.

Šta si u horoskopu?

Ovo pitanje je mnogo dublje od običnog saznanja o kompatibilnosti među znakovima. Naime, na ovaj način možete saznati da li je osoba opsjednuta horoskopom te hoće li vas generalno u budućnosti "gnjaviti" nekim stvarima koje vama i nisu baš najinteresantnije.

Koja je posljednja stvar koja te nasmijala do suza?

Ovo je odličan način da saznate kakav je smisao za humor djevojke ili momka s kojim izlazite.

Jesi li jutarnji ili noćni tip?

Ovim pitanjem ćete vrlo jednostavno dobiti odgovor na pitanje da li se vaš životni stil podudara s osobom s kojom se viđate. Primjerice, ako djevojka voli da se ranim jutrom viđa sa svojim partnerima, a vi se noćni tip, morat ćete se pripremiti za kompromise.

Koja ti je neostvarena životna želja?

Isto tako, ovim pitanjem ćete doći do informacije da li vam se životni ideali podudaraju. Ukoliko osoba s kojom izlazite kaže da želi zasnovati porodicu, a to je ono što i vi želite, trebate nastaviti s međusobnim upoznavanjem.

Čime se baviš?

Na ovaj način ćete vrlo lako doći do odgovora da li je osoba motivirana, tj. ima li interesa raditi na unapređenju i usavršavanju sebe ili je jedan od onih tipova koji ima običaj izležavati se cijeli dan i čekati na roditelje.

Šta si zadnje pročitao/la?

Prije svega, ovim pitanjem ćete doći do odgovora da li osoba s kojom izlazite uopće čita. S druge strane, upoznat ćete se s ukusom osobe i kada je riječ o književnosti.

Voliš li svoj posao?

Ovo se može činiti osnovnim pitanjem, ali odgovor može otkriti mnogo o tipu ličnosti. Naprimjer, ako osoba mrzi svoj posao, ali radi nešto kako bi pokušala dobiti novi i bolji, to je dobar znak da se trudi. Također, to pokazuje da ima ambiciju, što je odlična stvar.

Koliko često posjećuješ roditelje?

Ovim pitanjem ćete dobiti odgovor na upit koliko je osoba s kojom izlazite zapravo porodična. Ukoliko odgovor upućuje na to da djevojka ili momak redovno posjećuju ili brinu o roditeljima, to je dobar znak za daljnji nastavak viđanja.