{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Da li ste spremni za brak?

S
Sarajevo-x.com
17.1.2009. u 09:00
0
9
Da li ste spremni za brak?
0
Da li ste spremni za brak?
Poznato je da mnoge djevojke od malih nogu maštaju o vjenčanju, planiraju kakvu će vjenčanicu odjenuti, koliko će ljudi pozvati, te razmišljaju i o svakom najmanjem detalju, kao što su cvijeće, hrana i pozivnice.
Kada napokon dođe taj dan, i vaš vjerenik klekne na koljena, vaša prva reakcija je da skočite od sreće i pristanete bez imalo oklijevanja. No, da li ste zaista spremni za taj korak? Jedan američki lifestyle magazin savjetuje da prije nego što prihvatite zaruke morate, sebi postavite sljedećih pet pitanja:

1. Da li je vaša veza stabilna?

Planirate li godinu unaprijed zajednički odlazak na odmor jer računate da ćete tada biti zajedno? Ako već ne pravite dugoročne planove ili se stalno svađate, smatrajte da još niste spremni da prošetate do oltara. Iako ne postoje pravila o tome koliko dugo morate biti u vezi prije zaruka, ipak je potreban određeni nivo stabilnosti u vezi prije preuzimanja sljedećeg koraka.

2. Da li vam se podudaraju stilovi života?

Stara je vijest da brak nije uvijek romantičan i uzbudljiv. Morate biti spremni na kompromise, te biti voljni i da uradite neke stvari koje inače ne bi nikad uradili, samo da bi usrećili svoga partnera. Na primjer, ako volite izlaziti u klubove, a vaš partner je više tip osoba koja voli sjediti kod kuće, ne bi vam trebali smetati mir i tišina.

3. Kakva je temperatura ispod plahti?

Nakon medenog meseca, seksualni život prosječnog para prelazi u hladniji period, pod pritiskom svakodnevnice, obaveza oko djece i posla. Ako sad u vašem krevetu ne frcaju iskrice, kako će tek biti za nekoliko godina.

4. Kako se slažete sa partnerovom porodicom?

Da li je vaša porodica dala zeleno svjetlo? Jednom kad se uzmete, od presudne je važnosti da se slažete sa partnerovom porodicom, ako želite da izbjegnete potencijalne sukobe i živite u miru. Mišljenje vaše svekrve možda vam se ne čini bitnim sada, ali čim se u vašoj vezi pojave problemi, to može imate strašne posljedice po vaš brak.

5. Jeste li razgovarali o životu poslije vjenčanja?

Isplanirali ste cijelo vjenčanje. Ali, šta je sa svim onim životnim stvarima s kojima se morate suočiti poslije medenog mjeseca? Da li ste sa partnerom razgovarali o djeci? Vjeri? Novcu? Šta je sa vašim karijerama i obrazovanjem? Da li razmišljate da se jednog dana preselite u drugi grad? Iako vam se sad čini da samo vjenčanje nije velika prekretnica u životu, navedene stvari i način na koji se nosite sa njima, pokazat će da li vaša bračna zajednica zaista uspješna i sretna. Ako ste uspjeli postići dogovor o velikim stvarima, tad možete početi sa planiranjem vjenčanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: