Ljubav i veze
0

Četiri tipa svađe kojih se muškarci najviše boje

Sarajevo-x.com
Muškarci su obično ljubitelji svađa, naročito kada su na nekoj sportskoj utakmici, ali ono što muškarci najviše mrze i uvijek vole izbjeći jesu svađe u ljubavnoj vezi. Postoje četiri tipa ljubavnih svađi kojih se najviše boje, a o čemu se radi otkriva vam Men's Health.

Svađa zbog mobitela

Mnogi muškarci osjećaju snažan pritisak da ostvare poslovni uspjeh, da se dokažu kao osobe na koje se može računati i kao osobe koje su uvijek u toku svih poslovnih dešavanja. Zato uvijek u rukama imaju posljednje čudo tehnologije i odgovaraju na svaki poziv i pristiglu poruku. A kada mu takvo ponašanje zamjeri djevojka i zatraži od njega da se više posveti njihovoj ljubavnoj vezi, muškarac se povlači u sebe. Tako se ponaša jer bi radije birao između dobrog i lošeg nego napravio izbor koji partnerica očekuje od njega, a to je izabrati između dvije potpuno različite ali jednako važne stvari.

Svađa zbog bivše djevojke

Žene uvijek žele znati kakva je bila bivša djevojka njihovog partnera, čime se bavi, zbog čega se zaljubio u nju i naravno zbog čega više nisu zajedno. S druge strane, muškarci o toj temi apsolutno ne žele razgovarati, što samo podiže sumnju i izaziva ljubomoru.

Ukoliko se partner uopšte usudi sjetiti neke vrline ili pozitivne strane njegove bivše ljubavne veze, pomislit će da biste mogli započeti ludu igru upoređivanja i omalovažavati samu sebe. Ako ipak otkrije neke loše stvari o bivšoj djevojci, riskira da se sadašnja djevojka razočara u njega, jer se ne ponaša kao džentlmen, ili da se zapita zašto se uopšte upuštao u vezu sa tako lošom osobom.

"Posljednja" svađa

Kada je prekid neizbježan, muškarci nastoje izbjeći galamu, uvrede, plač i slične drame. Iako ljubavna veza možda nije ni bila onakva kakvu su obje strane željele, muškarci nikada ne žele da je okončaju na ružan način, i to zbog toga što im je jako stalo da sačuvaju ugled, te ne žele da okruženje pomisli da su loše i zle osoba koje zaslužuju da ih udari autobus sljedeći put kada budu prelazili ulicu.

Svađe pred vjenčanje

Ovdje nije riječ o svađi oko održavanja ili neodržavanja vjenčanja, već o svađama koje se uvijek dešavaju u periodu od prosidbe do ceremonije vjenčanja. Muškarac dobro zna da njegova zaručnica želi da bude uključen u sve odluke koje se tiču vjenčanja, pa čak i one najmanje, kao što je izbor boje salveta za stolove. Također vrlo dobro zna da je fraza "Ti odluči" obično jedna od pet stvari koje muškarci nikada ne bi smjeli reći ženi.

Međutim, njegova prećutna saglasnost ne podrazumijeva da je nezainteresiran, već da poštuje činjenicu da je ovo vjerovatno najvažniji dan u životu svake žene i da zaručnica što više uživa u pripremama. Zato, djevojke radite šta želite i nemojte poluditi ako vam zaručnik ne želi reći da li bi radije tortu sa bijelom ili crnom čokoladom.