{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Buce se češće seksaju od mršavica?

S
Sarajevo-x.com
1.11.2008. u 19:34
0
0
Buce se češće seksaju od mršavica?
0
Buce se češće seksaju od mršavica?
Vjerovali ili ne, prema rezultatima nove američke studije debeljuce imaju mnogo ispunjeniji seksualni život i seks češće upražnjavaju za razliku od žena mršavije građe.
Fokus istraživanja, baziranog na podacima o više od 7.000 žena koji su od 2002. godine pa do danas prikupljeni u okviru studije razvoja porodica u SAD-u, bio je upravo na pronalaženju povezanosti između indeksa tjelesne mase i seksualne orijentacije, prvog seksualnog iskustva, broja partnera i učestalosti seksualnih odnosa.

Kako su naučnici saopćili, a američki mediji objavili, dobiveni rezultati izgleda su potpuno kontradiktorni stereotipima po kojima žene krupnije građe rjeđe upražnjavaju seks.

"Naša analiza je pokazala da se krupnije žene, u nekim objektivnim mjerilima seksualnog ponašanja, ne razlikuju previše od žena normalne tjelesne težine", objasnila je profesorica Marie Harvey sa Univerziteta u Oregonu, koja je ujedno i voditeljica zanimljive studije.

Prema novoj analizi, čak 92 posto žena s viškom kilograma ima redovne seksualne odnose s muškarcem, u poređenju s 87 posto pripadnica nježnijeg spola s normalnim indeksom tjelesne mase.

Međutim, treba naglasiti i da su druge studije otkrile kako ljudi nerijetko lažu u pitanjima o njihovom seksualnom životu. Također zaključak druge studije iz 2006. godine je da je zbog viška kilograma, kao i pušenja, seksualni život mnogih osoba osiromašen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: