{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brak nije propala institucija

S
3.2.2012. u 22:00
0
15
Brak nije propala institucija
0
Brak nije propala institucija
Nova studija koju su obavili istraživači sa Univerziteta Stony Brook iz New Yorka i Harvey Mudd Collega iz Claremonta pokazala je da 40 posto parova koji su u braku deset godina i više još uvijek osjećaju istu dozu ljubavi kao i na početku veze.
Ispitana su 274 para, a anketirani su o tome kako se osjećaju u pogledu zaljubljenosti u svog partnera ili partnericu. Za muškarce je odgovor da žele znati gdje se njihova partnerica nalazi bio povezan sa intenzitetom ljubavi, dok nivo strasti nije bio u korelaciji sa ljubavlju.

Što se tiče žena, važe slična pravila, a većina uglavnom vjeruje da žena mora biti zaposlena ili imati bilo kakakv hobi da bi brak opstao i imao isti intenzitet.

U posljednjoj deceniji je objavljeno mnogo naučnih studija koje u osnovi govore da je brak propala institucija, dok su studije poput ove prava rijetkost. U rezultatima naučne studije je također objavljeno da se intenzitet ljubavi vidi i u tome koliko pozitivno mislite o svom partneru, koliko mislite na nju ili njega kada ste razdvojeni i koliko se međusobno poštujete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: