Napustila BiH kao dijete
145

Bosanka Ines Bašić u potrazi za pravom ljubavi u australskom showu "Brak na prvi pogled"

Klix.ba
Bosanka Ines Bašić, koja od četvrte godine živi u Australiji, učesnica je popularnog zabavnog showa "Married at first sight" u kojem se partneri prvi put vide i upoznaju na ceremoniji vjenčanja. Bašić je dirnula Australce svojom pričom o teškom djetinjstvu u ratnoj BiH.

Kako pišu australski mediji, 28-godišnja Bosanka koja radi kao pravna asistentica u showu je naglasila kako mnogo želi imati djecu i vrlo je iskrena od početka o tome šta želi i očekuje od svog partnera.

"Nikada nisam imala sretan, čvrst porodični odgoj. Kad god bih vidjela sretnu porodicu, osjećala sam se tužno i pomislila bih 'Oh, ja to nikada nisam imala'. To je ono što želim stvoriti za sebe", kazala je za portal 9Honey Celebrity.

S roditeljima je pobjegla za vrijeme rata iz BiH. U Australiju je došla kada je imala četiri godine, a prethodno su živjeli u izbjegličkim kampovima širom istočne Evrope. Njena sestra rođena je u jednom od izbjegličkih kampova. U razgovoru je istakla kako joj je nedostajala čvrsta očinska figura u životu te da se neće smiriti dok ne pronađe pravu osobu.

"Imala sam teško odrastanje. Zbog načina na koji se otac ponašao prema mojoj mami mislim da sam ovako rastrojena i ozbiljna u onome što očekujem od muškarca. Ne želim biti u takvoj poziciji nikada više. S ocem nemam nikakav kontakt. On se vratio u Evropu, a ja živim s majkom", kazala je.

U showu je za muža dobila Bronsona Norrisha za kojeg je kazala da je pravi alfa muškarac te da do sada nije imala takvog partnera.

"Moram se osjećati zaštićenom i sigurnom jer to nikada nisam imala. Zbog toga se divim Bronsonu, jer mislim da je sposoban da zaštiti ženu", kazala je.

Bronson je pokazao svoju snagu nakon što je izgubio majku i dvojicu braće, ali je uspio nastaviti svoj život i boriti se.

"Married at first sight" je australski show u kojem troje eksperata spaja parove koji se prvi put upoznaju na svom vjenčanju. Tokom nekoliko sedmica parovi imaju najprije medeni mjesec, a potom se sele u zajednički dom gdje rade na eksperimentu i upoznaju se. Nakon završetka eksperimenta parovi odlučuju da li će svoje zavjete potvrditi ili se rastaju. Show je izuzetno popularan i prenose ga brojne TV kuće u svijetu.