Ljubav i veze
0

Boja donjeg rublja otkriva kakva ste ljubavnica

Sarajevo-x.com
Sljedeći put kad budete kupovali žensko donje rublje, dobro promislite o boji. Naime, ona govori o tome kakva je žena ljubavnica, otkrili su psiholozi, piše "Daily Mail".

Crvena znači da žena nije sramežljiva, roza da nikad ne preuzima vodeću ulogu, a bijela da je spremna za učenje.

Anketa je pokazala da se 72 posto žena sada odlučuje za tonove koji ne odskaču puno od boje tijela, dok izbjegavaju klasično, crno ili bijelo rublje. Čini se kako su poznate žene značajno odgovorne za to.

Holivudska sirena Eva Mendes nedavno je otkrila da se najviše seksi osjeća dok je ili potpuno gola ili u rublju koje nema jake tonove, dok je pop-starleta Katy Perry odabrala jednostavan grudnjak i gaćice sa seksi čipkom prilikom poziranja za časopis "Rolling Stone".

Stručnjakinja Donna Dawson ističe kako je istraživanje također pokazalo kako tri četvrtine ispitanica sad bira rublje koje ništa ne skriva.

"Boje na toplom kraju spektra (crvena, narandžasta, žuta), stvaraju osjećaj uzbuđenja, a mogu zapravo povećati naš krvni pritisak, otkucaje srca, ubrzati disanje. 'Minimalni' ili grudnjak boje kože označava prirodnu ličnost, koja je čvrsto na zemlji i transparentna. Takva žena je opuštena i ništa ne skriva", istakla je Dawson i nastavila:

"Crveni grudnjak označava strast i pokretačku energiju. Takva žena se ne stidi tražiti ono što želi. Rozi grudnjak znači da je žena romantična i nježna, te da treba ljubav. Ona je ženstvena, senzualna i nikada ne preuzima vodstvo".

Prema riječima Dawsonove, crni grudnjak na ženi označava da je riječ o jakoj ličnosti, koja je duboko strastvena, ali i suptilna. Bijeli grudnjak znači nevinost, ali i otvorenost za sugestije. Žena koja se opredjeljuje za bijeli grudnjak obično je voljna učiti.