Savjeti ženama
46

Anonimna autorica posvetila knjigu muslimankama: Halal vodič do zapanjujućeg seksa

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Knjiga anonimne autorice koja se predstavlja kao Umm Muladhat, s uputama muslimankama kako da imaju "zapanjujući seks", zaintrigirala je brojne ljude širom svijeta.

Naime, u knjizi pod nazivom "Muslimanski priručnik za seks: Halal vodič do zapanjujućeg seksa" autorica daje ženama iskrene savjete za sve u seksu, od ljubljenja do najboljih poza.

Međutim, kako kaže Muladhat, glavna poruka knjige jeste da muslimanke mogu preuzeti vodstvo u vezi s njihovim muževima.

"Vidjela sam mnogo muslimanki koje se udaju bez ikakvog predznanja o seksu. Parovi znaju da 'penis ide u vaginu', ali vrlo malo o tome kako da začine seksualni život. U savremenoj islamskoj literaturi izostavljena je priča o različitim pozama i stvarima koje se mogu probati u krevetu. One žene koje žive na zapadu čule su za doggy stil i BDSM ili erotsko igranje uloga, ali im je nejasan smisao svega toga", rekla je nepoznata autorica.

Predsjednica Mreže muslimanki Velike Britanije Shaista Gohir pohvalila je ovu knjigu rekavši kako pokreće žene da "pričaju o seksu".

"Ženama se od djetinjstva pune glave krivicom povezanom sa seksom. Ovaj čin je obično prikazan kao nešto prljavo, gdje se seksualnost žene često kontroliše. Zbog ovoga žene ulaze u brakove bez samopouzdanja da kažu 'ne uživam u ovome' ili 'želim ovo'. Vrijeme je da se o ovoj temi govori otvorenije", kazala je Gohir.

Knjiga je objavljena prošle sedmice, a Muladhat kaže kako se nada da će ohrabriti brojne žene da istraže seksualna interesovanja sa svojim muževima.